Băsescu: Ponta s-a speriat de o glumă de la Bruxelles. Vom avea un portofoliu de care să nu ne fie ruşine

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că toate discuţiile sale cu privire la funcţia de comisar european pentru România au vizat asigurarea unui portofoliu reprezentativ şi a punctat că lista în care europarlamentarul Corina Creţu apărea pe un portofoliu neconvingător a fost o 'glumă' lansată de la Bruxelles, transmite Agerpres.

08 sept. 2014, 17:15
Băsescu: Ponta s-a speriat de o glumă de la Bruxelles. Vom avea un portofoliu de care să nu ne fie ruşine

‘În ceea ce priveşte ceea ce vântură Victor Viorel legat de comisar, cum o sabotează preşedintele pe Corinuţa, vreau să ştiţi că toate discuţiile mele legate de funcţia de comisar, indiferent cu cine au fost făcute, au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu reprezentativ. Eu ştiu că l-a descumpănit acea listă care a apărut cu numele Corina Creţu pe un portofoliu neconvingător. Ca să nu se sperie Victor Viorel vreau să-i spun că a fost o glumă lansată de la Bruxelles. Oamenii de la Bruxelles au simţul umorului şi atunci au lansat acest lucru chiar la două zile după ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut el pentru obţinerea unui portofoliu. Vă rog, sunteţi ziarişti, întrebaţi-l cu cine a negociat’, a afirmat şeful statului la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a dat asigurări că România va avea un portofoliu reprezentativ de comisar european şi l-a catalogat drept ‘caraghios’ pe premierul Victor Ponta pentru declaraţiile că el i-ar fi stricat negocierile în acest caz.

‘Eu vă pot spune că România va avea un portofoliu cu care nu o să ne fie ruşine, dar Victor Viorel s-a speriat de o glumă şi s-a temut că i-am stricat negocierile complicate. Caraghios’, a afirmat Băsescu.