Băsescu, atacuri dure la adresa premierului Ponta: Minte, apără baronii şi este duşmanul justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o conferinţă de presă marţi, la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a lansat numeroase atacuri la adresa primului-ministru Victor Ponta, pe care l-a acuzat din nou de corupţie, de mitomanie şi de încălcarea constituţiei.

RomaniaTV.net
06 mai 2014, 14:17
Băsescu, atacuri dure la adresa premierului Ponta: Minte, apără baronii şi este duşmanul justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la Cotroceni, că Victor Ponta nu trebuie să ajungă să fie preşedintele României din mai multe motive. El l-a acuzat din nou pe premier că minte şi că încalcă Constituţia şi consideră că dacă acesta ar ajunge la Cotroceni „ar însemna ca ţara să intre într-un regres uriaş”.

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:

Băsescu: Preşedintele trebuie să se ocupe de siguranţa naţională, nu premierul. El trebuie să creeze locuri de muncă

„Nu premierul e responsabil de siguranţa naţională, preşedintele e chemat să răspunda în caz de agresiune. Ce a căutat la armată? Premierul trebuie să se ocupe să facă locuri de muncă, să stimuleze investiţiile, să găsească soluţii pentru fondurile europene, să găsească finanţare pentru autostrăzi”, a spus şeful statului.

Băsescu: Premierul Ponta a încălcat Constituţia, îşi ia ilegal structuri în subordine

„Un alt motiv pentru ca Ponta nu trebuie să fie preşedintele: încalcă Constituţia României. Nu am l-am făcut public pentru a nu escalada conflictul ditnre premier şi preşedinte. Articolul 87 din Constituţie spune că preşedintele poate participa la şedinţele Guvernului când se discută despre armată, chestiuni de siguranţă. Azi a încălcat Constituţia întrucât a discutat în Guvern o chestiune despre siguranţa ţării fără să-l  notifice pe preşedintele României. Nu mai avea nevoie de un CSAT dacă eram şi eu acolo. În plus, e primul premier de după Revoluţie care destructurează instituţiile statului şi îşi aduce în subordine structuri, ca Poliţia, serviciul de informaţii al Armatei. Îmi imaginez ce ar face dacă ar fi pe scaunul de la Cotroceni cu SRI, SIE. Pe lângă minciună şi laşitate, este şi lipsa de respect pentru Constituţie”, a declarat şeful statului.

Băsescu: Sunt mai multe fapte de corupţie înfăptuite de Ponta

„Sunt mai multe fapte de corupţie ale lui Ponta. Un alt element de corupţie: a acceptat reducerea datoriei Rompetrol de la 580 milioane de dolari la 300 de milioane de dolari, doar ca să fie primit de preşedintele Azerbaidjanului. Un alt element profund de corupţie e că a preferat să mărească taxele pe combustibili pentru a crea resurse financiară pe care s-o difijeze către domnul Dragnea, pentru ca baronii să beneficieze de resurse la discreţie. Apoi, un alt element, e că a încercat, în Marţea Neagră, legea amnistiei şi a graţierii. Avea responsabilitate faţă de cei corupţi”, a spus şeful statului.

Băsescu: Ponta minte fără neruşinare, a fost fluierat la Mitropolie şi el a spus că oamenii l-au fluierat pe mitropolit

„L-a minţit şi pe Crin Antonescu, când s-au înţeles asupra legii amnistiei şi graţierii. Vă amintiţi că-i spunea Antonescu: Victore, dar ne-am înţeles în avion. Iar Ponta nu a recunoscut, iar Crin Antonescu nu a mai susţinut legea amnistiei şi graţierii. E şi un mincinos, era la Certeze, unde credea că erau doar membri PSD, dar erau şi oameni liberi. Şi a spus că i-a transmis preşedintele Traian Băsescu un mesaj pentru cetăţeni. Oameni buni, ăsta e un mitoman. Când şi-au dat seama că-i minte, oşenii au început să-i fluiere. Ce încredere poţi avea într-un asemenea om care recurge la minciuni şi tertipuri. Când a fost fluierat la Mitropolie, el a spus că oamenii l-au fluierat pe mitropolit”, a  spus Traian Băsescu.

Citeşte şi Băsescu: Dacă Ponta va ajunge preşedintele ţării, România va fi condusă de baroni şi de puşcăriabili

Băsescu: Creşterea economiei nu i se datorează lui Ponta, mai ales că a introdus peste 35 de taxe.

„Creşterea economiei nu i se datorează lui Ponta, mai ales că a introdus peste 35 de taxe. Creşterea de acum i se datorează guvernului Emil Boc. Ce face Ponta anul ăsta vom vedea peste 2-3 ani şi mai ales la sfârşitul perioadei de utilizare a fondurilor europene”, a spus Băsescu.

Băsescu: Premierul Victor Ponta s-a lansat într-o campanie prezidenţială

„Vreau să clarific poziţia mea în raport cu premierul Victor Ponta. Şi voi face foarte multe aprecieri personale. În opinia mea, domnul Ponta s-a lansat în campania prezidenţiale, acoperind campania pentru europarlamentare. La începutul campaniei am făcut o sugestie către partidele politice şi am enunţat mai multe teme de interes pentru România. Din păcate, răspunsul premierului a fost lansarea într-o campanie prezidenţială. Avem imagini unde el întreabă: vreţi să fiu preşedintele României şi din salaă i se răspunde că da”, a declarat Traian Băsescu.