Băsescu: Problema reorganizării administrative trebuie tranşată până la finele anului

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus democrat-liberalilor prezenţi, joi, la Vila Lac, că ţine foarte mult la chestiunea reorganizării administrative, menţionând că problema trebuie tranşată până la finalul acestui an şi că nu trebuie ocolită varianta asumării răspunderii, notează ziarul "Gândul".

RomaniaTV.net
03 nov. 2011, 18:50
Băsescu: Problema reorganizării administrative trebuie tranşată până la finele anului

Reîmpărţirea administrativă a ţării este pusă din nou pe agenda PDL de către Traian Băsescu. Strânşi la Vila Lac pentru a petrece aniversarea preşedintelui, democrat-liberalii au primit noi indicaţii din partea şefului statului.

După ce a primit urările de rigoare şi a ciocnit un pahar de şampanie cu invitaţii săi, Băsescu le-a transmis acestora că trebuie să impună în coaliţie înlocuirea judeţelor cu noile structuri, temă dezbătută în ultima perioadă: „Ţin foarte mult la chestiunea asta. Că sunt 12, 14 sau 18, trebuie să treceţi la înlocuirea judeţelor”, le-a spus preşedintele pedeliştilor „adunaţi ciorchine la una dintre mese”, notează publicaţia.

Conform surselor „Gândul”, şeful statului a precizat că întreaga problemă a noii structuri teritoriale trebuie tranşată până la finalul acestui an şi că nu trebuie ocolită varianta asumării răspunderii Guvernului.

Unul dintre argumentele şefului statului pentru regândirea hărţii României a fost, potrivit aceloraşi surse, faptul că doar aşa pot fi atraşi bani europeni pentru punerea în practică a unor proiecte regionale de anvergură.

Întâlnirea de joi i-a reunit pe marea majoritate a deputaţilor PDL, UNPR şi ai minorităţilor naţionale, însă o parte a senatorilor democrat-liberali au lipsit, aceştia aflându-se în teritoriu încă de luni seară. Niciun parlamentar al UDMR nu a fost însă prezent la Vila Lac, surse din conducerea Uniunii precizând, pentru „Gândul”, că nu au primit nicio invitaţie.

„Eu nu ştiu de vreo invitaţie. Am fost într-o delegaţie, vorbiţi cu colegii mei”, a declarat, pentru gândul, senatorul UDMR Verestoy Attila. „Eu personal nu am fost invitat, dar, la urma urmei, fiecare, de ziua lui, invită pe cine vrea”, a spus, pentru gândul, şi liderul deputaţilor Uniunii, Mate Andras Levente. Cât priveşte planul de reorganizare pe care şeful statului l-a trasat pedeliştilor, deputatul UDMR s-a arătat sceptic că acesta va avea şi acceptul Uniunii. Mai mult, Mate a precizat că la nivelul Coaliţiei subiectul nu a mai fost discutat. „Eu particip la toate şedinţele de Coaliţie şi tema reorganizării nu a mai fost atinsă”, a spus el.

Chiar şi fără reprezentanţi ai UDMR, sala a fost arhiplină, Traian Băsescu făcând şi câteva glume: „Nu vă supăraţi că nu apuc să dau mîna cu toţi, dar sunteţi cam mulţi”.