Băsescu: Promoţia 2011 a şcolilor de poliţie va fi angajată în MAI la începutul lui 2012

Președintele Băsescu i-a cerut ministrului de Interne să identifice soluții prin care absolvenții școlilor de poliție și ai Academiei ”Al. I. Cuza” din 2011 să iasă din rândurile șomerilor și să fie angajați în cadrul Ministerului de Interne începând cu primele luni ale anului viitor. De asemenea, Băsescu a solicitat DGIPI să nu interfereze cu activitățile SRI.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 17:13
Băsescu: Promoţia 2011 a şcolilor de poliţie va fi angajată în MAI la începutul lui 2012

Șeful statului a apreciat că situația polițiștilor-șomeri a apărut ca urmare a excedentului de absolvenți ai școlilor de poliție, motiv pentru care i-a cerut ministrului Traian Igaș să se asigure că promoțiile viitoare nu vor mai produce absolvenți care nu sunt necesari sistemului.

„Nu se justifică promoții mari din școlile de poliție și se produc absolvenți pe care MAI nu-i poate absorbi. Am cerut o corectă calibrare a promoției care va intra în 2012. Până la urmă, nu înțeleg de ce se scot absolvenți pe bandă rulantă care sunt și absolvenți de drept, iar ministerul nu are locuri să-i angajeze”, a spus șeful statului.

Pe de altă parte, Ministerul de Interne trebuie să găsească soluții de angajare a absolvenților actuali, inclusiv prin disponibilizări din rândul angajaților MAI care nu sunt absolvenți ai școlilor din subordinea acestui minister.

„Este nevoie de un efort de găsirea soluției pentru angajarea promoției din 2011. Sper ca acest lucru să se întâmple în primele luni ale anului viitor”, a spus Traian Băsescu.

Se pare că ședința CSAT a fost marcată și de unele tensiuni între serviciile de informații, prilejuite de aprobarea planului de priorități informative pentru fiecare din structurile implicate.

„Am exigența fermă ca fiecare să se ocupe și să îndeplinească misiunile pentru care a fost creat. Aici vizez cooperarea dintre SRI și Direcția Generală de Informații și Protecție Internă a MAI. DGIPI trebuie să se concentreze să ofere informații legate de crima organizată, iar când depistează lucruri care țin de securitatea națională să le transmită SRI”, a spus Băsescu.