Băsescu: Reacţia lui Voiculescu a fost cea a unui om vinovat. Avea vreun muscoi din ăla mare pe cap?

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut joi că reacţia preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, în cazul judecătorului Stan Mustaţă, a fost cea a unui om vinovat.

RomaniaTV.net
01 mai 2014, 11:04
Băsescu: Reacţia lui Voiculescu a fost cea a unui om vinovat. Avea vreun muscoi din ăla mare pe cap?

‘Nu am să înţeleg niciodată de ce a ieşit Voiculescu în conferinţă de presă când era vorba de judecătorul Mustaţă. Nu avea nicio legătură Voiculescu cu judecătorul Mustaţă, decât că era în completul de judecată. De ce a ieşit, că nu l-a acuzat nimeni? Sau avea vreun muscoi din ăla mare pe cap? (…) Astea sunt aberaţii, nu poţi să aduci în faţa unei comisii parlamentare nici DNA, nici vreun procuror, nici vreun judecător. Este interzis de Constituţie, dar reacţia lui a fost reacţia unui om vinovat care se aştepta că după Mustaţă vine cineva să-l ia şi pe dânsul. Văd că nu a venit nimeni şi nu am văzut în comunicatele DNA ceva legat de Voiculescu, dar reacţia lui aproape că îl pune în situaţia de suspect după mine, dacă îmi permiteţi o apreciere’, a declarat şeful statului într-o emisiune B1 Tv, potrivit Agerpres.

El a arătat că în cazul declaraţiilor lui Voiculescu ”este treaba” CSM să reacţioneze şi nu a procurorului general.

‘Aici era treaba CSM să reacţioneze şi din câte ştiu a şi reacţionat. (…) Şi pe declaraţiile dlui Voiculescu este treaba CSM, nu este a procurorului general să reacţioneze, pentru că ar intra într-o dispută cu dl Voiculescu. Or CSM este instituţia autorizată să apere reputaţia magistraţilor’, a spus şeful statului.

El a susţinut că Voiculescu a considerat că Tiberiu Niţu ar trebui să rezolve această situaţie probabil ştiind că procurorul general este o propunere a premierului Victor Ponta.

‘Nu aş putea spune până acum că dl Niţu a dat vreun semn că ar fi servil’, a adăugat Băsescu.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat marţi că nu îl cunoaşte pe judecătorul Stan Mustaţă, cercetat pentru fapte de corupţie, şi că a trimis o sesizare procurorului general în care solicită o anchetă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) legată de modul cum a fost tratat acest judecător.

Voiculescu a adăugat că, în al doilea rând, vrea să ştie dacă e vorba de un şantaj la adresa judecătorului Stan Mustaţă legat de dosarul său şi de dosarul Telepatia, iar în al treilea rând – dacă cei care au organizat această acţiune de marţi dimineaţă împotriva judecătorului au constituit sau constituie un grup infracţional organizat.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat marţi reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti.