Băsescu, REACŢIE la trecerea PNL la Partidul Popular European (PPE) VIDEO

Traian Băsescu, solicitat să-şi spună punctul de vedere despre trecerea PNL la Partidul Popular European (PPE), a evitat să comenteze acest subiect.

RomaniaTV.net
27 mai 2014, 10:34
Băsescu, REACŢIE la trecerea PNL la Partidul Popular European (PPE) VIDEO

„Este o problemă a PNL, n-aş vrea s-o comentez”, a spus Traian Băsescu, precizând însă că împreună cu cele şase mandate ale PNL, PPE ar avea 220 de locuri în Parlamentul European, iar grupul ALDE ar rămâne cu 58. 

Conducerea PNL a votat, luni, trecerea formaţiunii de la ALDE la PPE, validând astfel propunerea lansată, în cursul dimineţii, de către Crin Antonescu.

„BPN al PNL a decis cu majoritate de voturi, un vot împotrivă şi trei abţineri, ca PNL să se alăture PPE şi europarlamentarii noştri să facă parte din grupului PPE. Decizia va fi supusă atenţiei şi Delegaţiei Permanente”, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat luni că, având în vedere rezultatele de la alegerile europarlamentare, el va propune ca eurodeputaţii liberali să adere la grupul Partidului Popular European (PPE), care s-a opus intrarii României în Schengen.

Liderii ALDE, despre DECIZIA NEFERICITĂ a lui Antonescu: Prin intrarea în PPE, PNL se ALĂTURĂ lui BĂSESCU

Orizontul politic care se deschide este stânga – dreapta.(…) În urma consultării şi cu mulţi colegi, la BPC voi propune ca europarlamentarii PNL să adere la PPE. Este o decizie pe care eu o voi propune şi care sper să fie adoptată – nu ne putem asuma riscul ca Comisia Europeană să fie condusă de un preşedinte socialist (…) există o compatibilitate doctrinară, de orientare strategică,”, a spus Antonescu.

‘Cine va avea mai multe mandate între PPE şi PES va desemna preşedintele Comisiei Europene. Opţiunea noastră este una foarte clară, pentru dreapta, pentru un preşedinte al Comisiei Europene din partea PPE’, a completat Crin Antonescu.

RĂSPUNSUL PPE la anunţul lui Antonescu privind trecerea PNL la POPULARI