Băsescu: România consideră referendumul din Crimeea ca fiind neconstituţional. Se leagă de precedentul Kosovo

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că România nu va recunoaşte referendumul din Crimeea, pe care-l consideră ca fiind neconstituţional.

RomaniaTV.net
12 mart. 2014, 18:15
Băsescu: România consideră referendumul din Crimeea ca fiind neconstituţional. Se leagă de precedentul Kosovo

Mai mult, el a atras atenţia asupra recunoaşterii regiunii Kosovo, întrucât autorităţile din Crimeea s-a folosit de acest precedent. Şi s-a referit şi la premierul Ponta, care s-ar grăbi, din slugărnicie, să recunoască regiunea Kosovo.

„România consideră referendumul din Crimeea din 16 martie ca fiind neconstituţional. Acest conflict este de natură să accentueze stabilitatea regională. Am evidenţiat, în ultimii zece ani, pericolul conflictelor îngheţate, în diferite organisme internaţionale. Situaţia s-a deteriorat în Ucraina. România se va alătura organismelor euro-atlanticelor pentru restabilirea ordinii de fapt. Ne confruntăm cu un precedent, de care autorităţile din Crimeea se cramponează. Este vorba de Kosovo. De aceea, premierul ar trebui să-şi dea seama şi să nu spună că recunoaşte Kosovo imediat ce pleacă preşedintele. E o dovadă de slugărnicie”, a spus şeful statului.

Traian Băsescu a ţinut să evidenţieze că, în acest moment, există un cerc de foc de-a lungul Mării Negre, cu multe conflicte îngheţate, cu prezenţă militară rusă puternică. Şi nu a ascuns că cea mai mare îngrijorare pentru el este Republica Moldova.