Băsescu: România şi-a creat condiţiile să devină un câştigător atunci când va trece criza

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe Andreas Treichl, preşedinte executiv al grupului ErsteBank, căruia i-a spus că, deşi 2012 pare a fi un an riscant pentru întreaga Europă, România şi-a creat condiţiile să devină un câştigător atunci când va trece criza.

RomaniaTV.net
27 ian. 2012, 11:11
Băsescu: România şi-a creat condiţiile să devină un câştigător atunci când va trece criza

„Vă mulţumesc foarte mult pentru că aţi cerut să avem o discuţie. Cred că este un moment oportun ca să vedem cum putem împinge lucrurile înainte în 2012, care pare a fi un an riscant pentru întreaga Europă”, a spus Traian Băsescu.

La rândul său, Andreas Treichl a opinat că România se află într-o situaţie bună.

„Pentru moment”, a replicat şeful statului.

Preşedintele executiv al grupului Erste Bank a mai spus că multe măsuri dure au fost luate şi că este de părere că cel mai important lucru este fructificarea tuturor şanselor care România le are pentru a crea creştere economică.

„Dacă vă uitaţi la întreaga Europă şi comparaţi situaţia României cu cea a altor ţări, precum şi faptul că Guvernul a făcut câţiva paşi dureroşi pentru a îmbunătăţi deficitul bugetar, cred că acum România are o şansă foarte bună să devină un câştigător în Europa. România se află în situaţia în care poate construi infrastructură, poate primi multe fonduri de la UE”, a adăugat el.

„Când o să treacă criza, nu chiar acum. Am fost pe deplin de acord că am creat condiţiile ca România să devină un câştigător, dar atunci când criza o să treacă în întreaga Europă”, a apreciat Traian Băsescu.