Băsescu: „Să fâţâi funcţionărimea în transportul public e o crimă! Transportul în comun e un ventilator de răspândire a virusului”

Europarlamentarul Traian Băsescu este de părere că singurul vinovat pentru răspândirea virusului este transportul public. Fostul preşedinte a declarat, în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la Digi24, că măsura închiderii parcurilor pe timp de noapte este nejustificată şi că virusul se răspândeşte incomparabil mai repede în mijloacele de transport.

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 19:06
Băsescu: „Să fâţâi funcţionărimea în transportul public e o crimă! Transportul în comun e un ventilator de răspândire a virusului”

Nu circulaţia pe timp de noapte răspândeşte virusul, ci transportul public local. Mijloacele de transport acţionează ca un ventilator de răspândire a virusului. Transportul public local trebuia limitat cu prioritate, transportul navetiştilor trebuia limitat cu prioritate„, este de părere europarlamentarul PMP.

Fostul preşedinte a dat exemplul câtorva companii private care au ales să-şi trimită anagajaţii să lucreze de acasă, spre deosebire de funcţionarii publici care trebuie să fie prezenţi la birouri.

Companiile private sunt mai înţelepte decât Guvernul? Petrom-ul, băncile şi-au trimis funcţionarii să lucreze de acasă. Cei care vor să fie cu tot efectivul la treabă sunt bugetarii patriei. Ei încarcă mijloacele de transport. Toată funcţionărimea din sectorul de stat şi din cel privat ar trebui să muncească de acasă. Virusul nu se transmite doar prin aer. Îl iei din mijloacele de transport pe pantofi, pe haine şi îl duci peste tot„, mai spune Traian Băsescu.

Citeste si Traian Băsescu cere 7 măsuri de urgenţă: Prompteristul de la Cotroceni ne citeşte mesaje din care înţelegem că totul este în ordine

Politicianul adaugă că ar trebui să fie menţinute în funcţiune doar obiectivele industriale, iar managerii să-şi asume responsabilitatea gestionării situaţiei.

„Fă program de circulaţie al mijloacelor de transport în comun de la 7 la 9 pe direcţiile unde sunt servicii esenţiale. La 9 să se închidă orice transport public. Îi mai dai drumul la 16.00, să duci un schimb acasă şi să aduci ceălalt schimb. Menţine în funcţiune obiectivele industriale functiune cu responsabilităţi pentru manageri. Ford Craiova lucrează în trei schimburi, Dacia Piteşti – în două schimburi şi nu au nici unii, nici alţii probleme cu îmbolnăvirea. Transgaz-ul are 3000 de oameni pe şantiere şi nu au nicio infectare pentru că managerii au făcut u program foarte bun. Managerii trebuie să ştie ce au de făcut.

Nu zic să oprim industria, serviciile esenţiale, dar să fâţâim în mijloacele de transport funcţionărimea Bucureştiului şi a companiilor private este o crimă„, a conchis fostul preşedinte Traian Băsescu.