Băsescu: Să nu treacă Guvernul ar fi un dezastru

Preşedintele Traian Băsescu a ieşit, sâmbătă, la cumpărături în mall, informează Realitatea TV. Întrebat pe cine va pune premier dacă nu trece guvernul Ponta la votul de încredere, Băsescu a răspuns: "Ar fi un dezastru să prelungim criza politică".

RomaniaTV.net
05 mai 2012, 16:48
Băsescu: Să nu treacă Guvernul ar fi un dezastru

Şeful statului a refuzat să facă vreun pronostic asupra şanselor lui Victor Ponta de a-şi trece, luni, guvernul de Parlament. „Nu mă faceţi să dau pronosticuri. Cu Parlamentul României nu ştii niciodată”, a spus Băsescu.

Cât priveşte situaţia de coabitare cu noul guvern, Băsescu s-a arătat să conlucreze cu Victor Ponta. „Cu Ponta, o relaţie instituţională. Ori de câte ori se fac lucruri în interesul naţional, trebuie să le facem împreună”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă mai este dispus să renunţe la un an din mandatul de preşedinte  pentru revizuirea Constituţiei, preşedintele a spus: „Nu la unu, ci la doi. Am dat scris”.

Băsescu a confirmat întâlnirea pe care a avut-o sâmbătă cu premierul cu miniştrii demişi ai PDL. „Am dorit să le mulţumesc”, a spus el.

De asemenea, preşedintele a mai anunţat că duminică, la ora 11.00, se va întâlni cu delegaţia FMI. În schimb, nu va participa la lansarea candidaţilor PDL de la Sala Polivalentă, deşi a fost invitat. „Poate sunt îndreptăţiţi să spere la prezenţă pentru că au fost partidul care a dus greul în perioada de criză, dar am să găsesc eu o formulă să le mulţumesc”, a spus şeful statului.

Traian Băsescu a evitat să comenteze scandalurile de presă legate unii miniştri pe care Victor Ponta i-a nominalizat pentru viitorul Guvern. „Când i-oi pune eu să mă întrebaţi”, a spus el.

Preşedintele Traian Băsescu a mai fost surprins la cumpărături într-un supermarket din Capitală în 10 decembrie 2011. El a stat de vorbă cu echipa România TV şi a spus că a evitat să cumpere zarzavaturi olandeze, deoarece Olanda tocmai determinase o nouă amânare în cazul aderării României la spaţiul Schengen.

Preşedintele a cumpărat atunci şi decoraţiuni pentru Crăciun. Înarmat cu lista de cumpărături dată de soţie, preşedintele şi-a făcut proviziile tot într-o sâmbătă seară de la un supermarket din Capitală.

Șeful statului i-a spus reporterului România TV că a cumpărat tot ce i-a trecut soția pe listă.

„Tot ce mi-a dat nevastă-mea… O să-ți arăt lista. E bifată toată, de sus până jos. Misiune îndeplinită! Și brânză și apă minerală și d-astea pentru pom, ceva mai nou, și zarzavaturi, de toate”, a spus Băsescu.

Întrebat cum i s-au părut prețurile, președintele a arătat că acestea au crescut.

„Au crescut, şi mai ales la zarzavaturi. Nu mai sunt zarzavaturi româneşti. Trebuie să recunosc că am evitat cât am putut zarzavaturile olandeze. Am preferat să cumpăr turceşti şi spaniole, dacă tot nu sunt româneşti. Şi cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze”, a precizat Băsescu.

El le-a transmis românilor că trebuie să fie mai senini şi mai siguri pe ei.

„Ar trebui să fim puţin mai senini şi mai siguri pe noi, pentru că ne place să ne autoflagelăm aşa, să ne vorbim de rău, să fim complexaţi. Nu este adevărat! Suntem o naţiune mare, a şaptea din Uniunea Europeană, performanţe economice să ştiţi că avem mai bune decât mulţi alţii la care ne uităm ca la Dumnezeu. Deci cred că ne-ar trebui ceva mai multă încredere în noi. Şi o să îţi mai spun ceva: cu cât ne vorbim noi înşine de rău mai mult pe la televizor, ambasadele să ştii că asta preiau ca mesaj, că nu vin să vorbească cu sute de oameni. Ce aud la televizor, aia transmit acasă”, a spus preşedintele.

Referitor la decizia pe care a luat-o România la summitul UE din decembrie, preşedintele statului a spus: „Plăteam enorm dacă nu intram şi se făcea un club al statului din zona euro. Trebuia să intrăm!”