Băsescu salută performanţa gimnastelor: Le mulţumesc pentru ce au făcut pentru România VIDEO

Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj de mulţumire gimnastelor române care au obţinut cinci medalii la Campionatele Europene de la Moscova. Preşedintele i-a amintit în scurtul său discurs postat pe Facebook şi pe antrenorii Belu şi Bitang.

RomaniaTV.net
21 apr. 2013, 15:39
Băsescu salută performanţa gimnastelor: Le mulţumesc pentru ce au făcut pentru România VIDEO

„Am avut un sfârşit de săptămână cu bucurii aduse de Larisa Iordache şi de Diana Bulimar. Au obţinut împreună cinci medalii, dintre care una de aur la Campionatele Europene de la Moscova. Sigur, le felicit pe ele, dar gândurile mele se îndreaptă şi către antrenorii atât de dragi nouă, Octavian Belu şi Mariana Bitang, oameni care în spatele acestor tinere sportive ne garantează performanţa. Le mulţumesc şi sportivelor, şi antrenorilor pentru ce au făcut pentru România”, le-a transmis Traian Băsescu.

La rându-i, Victor Ponta le-a felicitat, duminică, pe gimnastele premiate la Moscova, premierul catalogând performanţa acestora drept „un motiv de bucurie și mândrie pentru românii de pretutindeni”.

Larisa Iordache este campioană europeană la bârnă. Sportiva româncă a obţinut medalia de aur cu nota 15,266, în timp ce Diana Bulimar a obţinut 14,833. Podiumul a fost completat de rusoaica Anastasia Grişina (14,366).

Gimnastul Andrei Muntean s-a clasat duminică pe locul 7 în finală la paralele. Primul în concurs, Muntean a primit nota 13.866, din cauza unei căderi de pe aparat. Medalia de aur a fost câştigată de Oleg Stepko (Ucraina, 15.766), urmat pe podium de Lucas Fischer (Elveţia, 15.633) şi David Belyavskiy (Rusia, 15.533).

Larisa Iordache şi Diana Bulimar au concurat, duminică, şi în finala la sol, unde au ocupat locurile doi şi trei.

Vineri şi sâmbătă, Larisa Iordache a cucerit două medalii de argint, în finalele de la individual-compus, respectiv sărituri, iar în prima finală de duminică, Flavius Koczi a cucerit argintul la sărituri.