Băsescu, SCHIMBARE de gândire. În 2004 îl critica dur pe Iliescu, acum se implică în campania PMP

Dacă acum îşi apără dreptul de a vota pe cine doreşte şi de a purta tricouri cu sigla Partidului Mişcarea Populară, în 2004 Traian Băsescu interpreta o cu totul altă partitură. În acea vreme, Băsescu îl critica foarte dur pe preşedintele Ion Iliescu atunci când acesta se implica în acţiuni de campanie în favoarea PSD-ului.

RomaniaTV.net
05 mai 2014, 14:37
Băsescu, SCHIMBARE de gândire. În 2004 îl critica dur pe Iliescu, acum se implică în campania PMP

Poziţionarea explicită a preşedintelui Băsescu în favoarea PMP în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai contrastează puternic cu ceea ce credea în 2004, atunci când taxa fiecare manifestare a lui Ion Iliescu în favoarea social-democraţilor.

Pe 24 octombrie 2004, candidatul la preşedinţie Traian Băsescu declara la Piatra Neamț: „Aruncarea lui Ion Iliescu în campania electorală demonstrează că acesta este un președinte al PSD, nu al tuturor românilor.”

Un punct de vedere asemănător exprimase şi Emil Boc, încă din mai 2004, atunci când fusese modificată Legea electorală astfel încât preşedintele în funcţie să poată candida pe lista unui partid politic la alegerile parlamentare. „Soluția inventată de PSD e o struțo-cămilă care compromite ideea de imparțialitate şi neutralitate a şefului statului, consfințită prin Constituție. Nu poți fi și în căruță, și pe jos. Potrivit Constituției, şeful statului nu poate face parte dintr-un partid politic, or, acum, prin această bizarerie juridică descoperită de partidul de guvernământ, Ion Iliescu este prezent pe lista unui partid devenind automat angajat politic. Se încalcă flagrant Constituția”.

Foştii colegi ai lui Băsescu au o memorie ceva mai bună decât preşedintele când vine vorba de ce poate şi ce nu poate face un preşedinte. Întrebat cum vede, în calitate de fost coleg de partid al lui Traian Băsescu, gesturile publice făcute de preşedinte în favoarea PMP, Blaga a răspuns printr-o întrebare retorică: „Oare ce ar fi spus el domnului Iliescu dacă făcea la fel?”.

Traian Băsescu a declarat, duminică, răspunzând unei întrebări referitoare la apariţia purtând un tricou cu sigla Partidului Mişcarea Populară, că are dreptul să se îmbrace cum doreşte. „Păcat că sunt cu steagurile în spate, că aş fi venit cu acel tricou şi acum. Am dreptul să mă îmbrac cum vreau. Voi vota Partidul Mişcarea Populară. Prin Constituţie nu mi se interzice să votez”.

Elena Udrea a postat, vineri după-amiază, pe contul său de Facebook o serie de fotografii intitulată „Traian Băsescu cu tinerii şi femeile din PMP”. Fotografiile sunt realizate la malul mării, pe plajă.