Băsescu se duce miercuri la Guvern. Înainte are întâlnire separat cu USL

Preşedintele Traian Băsescu le dă satisfacţie liderilor USL şi îi cheamă separat la consultările cu partidele de miercuri, de la Cotroceni. Şeful statului şi-a programat miercuri şi o întâlnire, la Palatul Victoria, cu membrii Guvernului. 

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 17:10
Băsescu se duce miercuri la Guvern. Înainte are întâlnire separat cu USL

Preşedintele Traian Băsescu a adresat o nouă invitaţie USL pentru consultările de la Cotroceni pe tema summitului de la Bruxelles, liderii Uniunii fiind invitaţi la ora 14.00, în condiţiile în care discuţiile cu reprezentanţii puterii încep de la ora 15.00.

„Deşi ar fi fost normal ca pe o asemenea temă de interes naţional toate partidele să se afle la aceeaşi masă, preşedintele Traian Băsescu a luat notă de solicitarea liderilor Uniunii Social Liberale de a participa la consultările de la Palatul Cotroceni în cadrul unei întâlniri separate”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Liderii USL i-au cerut preşedintelui Traian Băsescu, într-o scrisoare transmisă luni, ca întâlnirea cu reprezentanţii opoziţiei să fie separată de cea cu membrii coaliţiei de guvernare, apreciind că „ar fi util” ca la această întrevedere să participe şi premierul Emil Boc.

De la ora 16.00, preşedintele are programată o altă rundă de consultări, de această dată cu preşedintele Senatului, cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi cu prim-ministrul României.

Începând cu ora 17.00, Băsescu va fi la Palatul Victoria unde va avea o consultare cu membrii Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, miercuri, ora 15.00, la o discuţie pe tema concluziilor Consiliului European din 8-9 decembrie.