Băsescu: Se plânge Ponta că-i trimit legile înapoi. Sunt foarte proaste

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că trimite înapoi legile lui Ponta întrucât acestea sunt foarte proaste. De asemenea, el s-a referit la proiectul de lege privind parteneriatul public – privat, unde sunt multe neclarităţi.

14 ian. 2014, 17:30
Băsescu: Se plânge Ponta că-i trimit legile înapoi. Sunt foarte proaste

Una din neclarităţi se referă la reatribuirea unor contracte în cazul în care cel care a câştigat iniţial nu-şi îndeplineşte îndatoririle.

„Se plânge Victor Ponta că-i trimit legile înapoi. Sunt foarte proaste, de asta. Sunt multe care sunt neclare, nu au normele de aplicare. De asemenea, la proiectul de lege privind parteneriatul public – privat sunt multe neclarităţi. Una din neclarităţi se referă la reatribuirea unor contracte în cazul în care cel care a câştigat iniţail nu-şi îndeplineşte îndatoririle. Iar marea neclaritate e că reatribuirea se face fără o nouă licitaţie. Altfel spus, câştigă o firmă o licitaţie, nu-şi îndeplineşte îndatoririle şi i se ia contractul. Iar contractul se încredinţează direct a doua oară, fără licitaţie. N-o să vină nimeni la astfel de licitaţii, dacă există asemenea neclarităţi, dacă va putea pierde contractele astfel, dacă contractul se reatribuie discreţionar. Nu pot să spun că nu pot exista situaţii de forţă majoră, se dărâmă un iaz. Atunci da, pot exista astfel de încredinţări. Dar descrie-mi situaţiile, cu aceste neclarităţi nu se poate merge, nu va veni nimeni la astfel de licitaţii”, a spus şeful statului.

VEZI SI:

Băsescu: Vedem toţi că a fost o minciună că benzina se va ieftini de la 1 ianuarie. Dimpotrivă, s-a scumpit