Băsescu şi-a găsit susţinători în războiul plângerii penale. Cine e de partea preşedintelui

Traian Băsescu şi-a găsit susţinători în Parlament în războiul plângerii penale! Crin Antonescu a anunţat că nu e treaba lui să semneze o astfel de plângere. De asemenea, liderul UDMR Kelemen Hunor, partener oficial al premierul Ponta, spune şi el că nu este cazul să semneze documentul.

RomaniaTV.net
15 apr. 2014, 11:11
Băsescu şi-a găsit susţinători în războiul plângerii penale. Cine e de partea preşedintelui

Kelemen Hunor a anunţat marţi că nu există o decizie a grupurilor Uniunii de a semna plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, dar fiecare parlamentar poate face acest lucru dacă aşa va considera.

‘Declaraţiile preşedintelui Băsescu sunt inacceptabile privind ceea ce spus legat de Gabriela Firea şi soţul doamnei senator. Nu poate fi acceptată o astfel de declaraţie şi condamnăm astfel de şantaj sau ameninţare. De aici până la plângere penală este cale lungă. La noi în grup nu am luat o decizie, nu există nicio obligativitate pentru niciun membru. Fiecare analizează şi, dacă doreşte individual, semnează. Dar nu există obligaţie pentru grupurile noastre, nici de la Senat, nici de la Cameră pentru a semna această plângere penală’, a afirmat, marţi, la Parlament, vicepremierul Kelemen Hunor.

El consideră că nimeni nu trebuie să facă referire la informaţii la care are acces prin natura funcţiei.