Băsescu, atac la Curtea Constituţională: Actualizarea listelor electorale e împotriva legii

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că cererea trimisă Guvernului de Curtea Constituţională,  prin care judecătorii a solicitat actualizarea listelor electorale până la data de 29 iulie a fost "împotriva legii", întrucât, spune preşedintele suspendat, legislaţia prevede că acestea trebuiau actualizate până la 11 iulie.

RomaniaTV.net
04 aug. 2012, 11:21
Băsescu, atac la Curtea Constituţională: Actualizarea listelor electorale e împotriva legii

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a acuzat, sâmbătă, Curtea Cosntituţională că ar fi încălcat legea atunci când a solicitat actualizarea listelor electorale.

„Aş vrea să am un comentariu şi despre adresa pe care CCR a transmis-o guvernului. Practic să ceri actualizarea până la 29 iulie este împotriva legii. Actualizarea trebuia făcută conform legii până la maximum cinci zile de la data stabilirii datei referendumului. Asta înseamnă că, dacă pe data de 6 iulie s-a stabilit data referendumului ca fiind 29 iulie, listele electorale trebuie să cuprindă situaţia de la 11 iulie”, a spus Traian Băsescu, adăugând că îndeplinirea solicitării trebuie să ţină cont de intervalul stabilit de lege:

„Dar îndeplinirea acestei solicitări trebuie să ţină simetric cont de timpul dat de lege pentru actualizarea listelor electorale atunci când se stabileşte data referendumului. Termenul dat de lege este cinci zile. Asta înseamnă că, în mod normal, preluând informaţiile de la instituţii, Guvernul poate actualiza listele în exact cinci zile de la data solicitării. Pentru că acesta este termenul stabilit de lege, cinci zile. Mă rog, au şansa să o facă până pe 31 (august n.r.)”, a completat Traian Băsescu.