Băsescu somează PSD să dezbată moţiunea duminică. „Dacă nu o citeşti în trei zile, îţi iei moţiunea acasă şi o citeşti la soţie”

Traian Băsescu a declarat, vineri, în direct, la România TV, că PSD are obligaţia de a dezbate moţiunea de cenzură duminică. Motivul: Constituţia stabileşte un termen de trei zile consecutive de la momentul prezentării moţiunii în Parlament.

RomaniaTV.net
21 aug. 2020, 14:21

În cadrul emisiunii „News line” prezentată de Cristina Şincai, Traian Băsescu a explicat că „este esenţial să le spunem ce scrie în Constituţie”.

„Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. PSD-ul are obligaţia să dezbată moţiunea în trei zile, adică duminică. Constituţia stabileşte zile consecutive, fără zile de sărbătoare. Ziua de joi se nu socoteşte.

Dacă nu o citeşti în trei zile, îţi iei moţiunea şi te duci cu ea acasă şi o citeşti la soţie. Nu mai e valabilă în Parlamentul României”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Europarlamentarul a explicat că acestea sunt prevederile articolului 113, punctul 3 din Constituţie.

 Articolul 113 din Constituţie

Fostul preşedinte a afirmat că nu apără Guvernul Orban, ci apără Constituţia. De asemenea, candidatul PMP la Primăria Capitalei a criticat cu această ocazie PSD.

„Dumneavoastră trebuie să luaţi notă că prin votul dumneavoastră aţi instalat acest Guvern. Nu reproşaţi PMP câ voi l-aţi pus cu surle şi trâmbiţe, i-aţi pupat şi pe frunte, i-aţi binecuvântat. Acum suportaţi ce aţi făcut”, a precizat Băsescu.

Marcel Ciolacu, lovitură pentru Guvernul PNL. „Nu există nicio şansă ca moţiunea să nu fie cumva votată până în data de 27 septembrie”