Băsescu: Tăriceanu, Rus, nu vă mai perpeliţi, nu sunteţi pe lista mea de premieri VIDEO

Preşedintele a spus că desemnarea premierului este o chestiune care va fi rezultatul consultărilor de după alegeri.

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 18:49
Băsescu: Tăriceanu, Rus, nu vă mai perpeliţi, nu sunteţi pe lista mea de premieri VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că Ioan Rus şi Călin Popescu Tăriceanu trebuie să nu se mai „perpelească” legat de o eventuală nominalizare în fruntea Guvernului, menţionând, ironic, că se gândeşte la Adrian Năstase şi Dan Voiculescu.

El a spus că Tăriceanu a declarat că nu s-ar dezonora acceptând să fie premier şi a ţintut să îi transmită acestuia că nu s-a oferit nimeni să îl onoreze.

Băsescu a mai spus că alt politician care a vorbit despre o posibilă nominalizare a fost Ioan Rus, de la Cluj.

Domnule Rus, nu sunteţi pe lista mea scurtă, nu vă mai perpeliţi cu onororul că rămâne nereperat!„, a spus Băsescu.

„Oare ce ar fi dacă pe lista mea scurtă ar fi Adrian Năstase? Dar ce ar fi dacă ar fi Voiculescu? O seară bună! Deocamdată pe lista mea scurtă nu se află Călin Popescu Tăriceanu, nu se află nici Rus şi fac un test cu Adrian Năstase şi cu Dan Voiculescu”, a spus Băsescu.

Preşedintele a spus că desemnarea premierului este o chestiune care va fi rezultatul consultărilor de după alegeri.

„Până atunci nu fac niciun fel de scenariu. Mi-e uşor să spun cine nu poate fi desemnat, dar cine poate fi nu o să spun niciodată acum”, a spus preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu şi liderii USL au avut mai multe contre în privinţa numirii premierului rezultat în urma alegerilor de duminică. În timp ce şeful statului a anunţat că ia în calcul atât coabitarea cu USL, cât şi o luptă politică ce ar urma să fie dusă, premierul a transmis că Băsescu se află în campanie electorală. Conform lui Ponta, nici un alt personaj politic din USL nu ar accepta să fie desemnat în funcţia de prim-ministru în cazul în care USL va obţine majoritatea mandatelor. 

Conform unui sondaj CSCI, 30% dintre votanţi sunt de părere că Traian Băsescu nu îl va mai numi în fruntea Guvernului pe Victor Ponta. În cazul în care şeful statului ar refuza să-i acorde încă un mandat lui Ponta, USL ar trebui să recurgă la o nouă suspendare a preşedintelui, consideră 60% dintre respondenţi.