Băsescu: Un număr mare de firme şi persoane apar atât în dosarul Microsoft, cât şi în dosarul EADS

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, pentru B1 TV, că din informaţiile pe care le-a primit până acum rezultă că o serie de informaţii şi persoane care sunt implicate în dosarul Microsoft apar şi în derularea contractului încheiat între statul român şi EADS.

30 oct. 2014, 21:24
Băsescu: Un număr mare de firme şi persoane apar atât în dosarul Microsoft, cât şi în dosarul EADS

Şeful statului a precizat că o a primit o serie de informări la Cotroceni legate de contractul cu EADS şi că subiectul securizării frontierelor prin contractul cu EADS a fost discutat inclusiv în CSAT. „Am văzut chiar legături cu dosarul Microsoft. Un număr important de firme şi persoane sunt în ambele dosare. Nu-mi imaginez că acele firme şi persoane şi-au schimbat năravurile, dar nu ştiu în ce stadiul e dosarul de la Parchet. Ştiu doar că SRI a sesizat DNA„, a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că instrumentarea acestor dosare este foarte dificilă în condiţiile în care este nevoie de colaborarea cu organele de anchetă din alte ţări. „Şi Microsoft şi EADS depind mult de nişte comisii rogatorii care se formează după nişte reguli. Nu poate merge un procuror român să ancheteze în Germania, de exemplu”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a dat un singur nume al unei persoane ce este implicată în ambele dosare, anume cel al lui Doru Boştină. „La Loteria e foarte interesant, avocatul ăsta, Boştină, se plimbă peste tot, e şi la Intrarom, şi la EADS, şi la Microsoft, e un avocat interesant, prinde numai asistenţă la dosare mari„, a spus Băsescu.