Băsescu: Va apărea un nou sport naţional din restituirea accizei de 4 cenţi. Vor apărea chitanţe, bonuri false

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că restituirea către transportatori a sumei de 4 cenţi, din acciza suplimentară la carburanţi, va genera evaziune fiscală.

RomaniaTV.net
31 mart. 2014, 13:20
Băsescu: Va apărea un nou sport naţional din restituirea accizei de 4 cenţi. Vor apărea chitanţe, bonuri false

Va genera un nou sport naţional în care multe companii vor veni cu mii de bonuri pentru a deconta benzina şi motorina, iar multe bonuri ar putea fi false.

În plus, va fi extrem de complicată verificarea acestor bonuri, acestor chitanţe, este nevoie de zeci de angajaţi care să controleze fiecare bon, fiecare cheltuială, care să compare consumul din toate ţările, etc.  

„Se va naşte un sport din restituirea accizei de 4 cenţi, administrarea este foarte grea. Imaginaţia românilor e bogată, vor veni cu mii de chitanţe, declaraţii false, bonuri false, bonuri pe care vor fi şi alte cumpărături, covrigi, ciocolată, cine le va verifica, vor trebui confruntate chitanţele, alimentate şi în alte ţări. Va fi foarte greu de gestionat un astfel de proces. Atunci are două alternative, ori să-i păcălească pe transportatori şi să nu le dea cei 4 eurocenţi, ori să nu funcţioneze sistemul”, a spus şeful statului.