Băsescu vede o singură persoană mai tare decât el în România. Nu o să crezi cine este

Autoproclamat preşedinte jucător, Traian Băsescu admite, totuşi, că cineva din România este mai tare decât el. Cel puţin pe Facebook.

RomaniaTV.net
06 iun. 2013, 20:23
Băsescu vede o singură persoană mai tare decât el în România. Nu o să crezi cine este

La întâlnirea avută, joi, cu susţinătorii paginii sale de Facebook, preşedintele Traian Băsescu a uimit asistenţa când s-a recunoscut învins, la nivel virtual, de Inna, una dintre cele mai în vogă cântăreţe din România.

Şeful statului a mărturisit că nu are nicio şansă să o întreacă pe cântăreaţa Inna la numărul de like-uri, dar a vorbit şi despre faptul că internetul ar putea reprezenta o soluţie de promovare a imaginii României.

„Este (internetul – n.r.) un mijloc foarte ieftin de promovare. Este mult mai ieftin decât un spot publicitar, spre exemplu, în Marea Britanie, pe BBC sau pe televiziunea de stat germană sau pe marile televiziuni americane sau în Italia. Dar, dacă privim că la noi sunt circa 5,8 milioane de utilizatori de Facebook, dar avem şi Twitter şi YouTube şi Yahoo şi Google, am convingerea că am putea face o politică de promovare a României, care să contrabalanseze ce se vede pe televiziunile din Occident”, a spus preşedintele, întrebat cu privire la posibilitatea promovării imaginii României prin intermediul internetului.

El a subliniat că întrebarea respectivă i-a dat o idee pentru că nu s-a gândit că România s-ar putea promova în acest fel.

„Ar putea fi un mijloc extraordinar. Mi-aţi dat o idee, vă mărturisesc. Adică dacă mă promovez eu, de ce nu s-ar putea promova România? Se promovează artişti. Mă uitam, Inna e cea mai activă. M-am uitat că a fost un mare realizator de televiziune care a spus că într-o lună vrea să depăşească numărul de like-uri (ale paginii „Alături de preşedintele nostru”- n.r.). S-a lăsat păgubaş după şase luni, n-a ajuns la jumătate. Eu nu vorbesc de Inna, că Inna mă întrece sigur, nu am aceleaşi valenţe ca Inna, plus voce”, a afirmat şeful statului.

CITEŞTE ŞI: Ce îl aşteaptă pe Băsescu acasă, la ora 1 dimineaţa: M-am gândit să pun o poză pe Facebook

În timpul discuţiei de aproximativ o oră cu susţinătorii săi, Traian Băsescu a abordat şi problema gazelor de şist, subliniind că el ar spune „da” explorării şi exploatării, dar că decizia se va lua după încheierea mandatului său de preşedinte. Băsescu a punctat că agreează varianta gazelor de şist deoarece acestea ar ajuta România să fie independentă energetic.

„În ceea ce priveşte gazele de şist, nu sunt în măsură să vă spun cât de mari sunt riscurile. Ce vă pot spune, ca om politic, dacă ar fi în mâna mea decizia – însă decizia se va lua după ce îmi termin eu mandatul -, între oarecare riscuri (,,,) şi independenţă energetică răspunsul meu ar fi: da gazelor de şist”, a spus Băsescu, dând apoi exemplul SUA, care au devenit independente din punctul de vedere al importului de gaze datorită gazelor de şist.