Băsescu: Voi promulga Legea Referendumului pe 14 decembrie seara, în a zecea zi de la primirea motivării

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că va promulga Legea referendumului pe 14 decembrie seara, în a zecea zi de la primirea motivării Curţii Constituţionale (CC), informează Agerpres. Reamintim, CC a respins ca neîntemeiată obiecţia de neconstituţionalitate formulată de şeful statului.

05 dec. 2013, 16:58
Băsescu: Voi promulga Legea Referendumului pe 14 decembrie seara, în a zecea zi de la primirea motivării

Întrebat dacă va aştepta zece zile care îi sunt permise de Constituţie până la promulgare, preşedintele a răspuns: ‘Categoric, da’.

‘La mine la Cabinet a intrat pe 5 şi în Constituţie spune foarte clar: deci pe 15 am eu (termen – n.r.) sau pe 14 seara. Da, pe 14 seara îmi expiră termenul, pentru că la cabinetul meu – deci nu la registratura mare – înţeleg că a venit seara la ora 18,00, iar la Cabinet la mine a intrat pe data de 5 dimineaţa. Deci pentru mine timpul curge din data de 5, la registratura Cabinetului preşedintelui şi pe 14 noaptea voi promulga legea’, a afirmat Traian Băsescu.

CCR a publicat joi pe site-ul instituţiei motivarea deciziei din 14 noiembrie prin care a respins ca neîntemeiată obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României şi prin care a constatat că dispoziţiile Legii pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului sunt constituţionale, în raport cu criticile formulate.

Băsescu a declarat anterior că va promulga legea referendumului în a zecea zi de la motivarea CCR, susţinând că va încerca în acest mod să preîntâmpine un ‘dezastru’, respectiv organizarea consultării populare privind revizuirea Constituţiei concomitent cu alegerile prezidenţiale.

VEZI SI:

Curtea Constituţională: Stabilirea prezenţei minime la referendum este atributul legiuitorului