Băsescu: Voi vorbi cu Orban de cum politicieni maghiari abordează probleme legate de Constituţiei României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, referitor la întâlnirea pe care o va avea cu premierul Ungariei, că nu este una oficială şi că printre temele de discuţie va fi şi modul în care politicieni maghiari abordează probleme legate de Constituţia României. 

RomaniaTV.net
03 oct. 2014, 13:51
Băsescu: Voi vorbi cu Orban de cum politicieni maghiari abordează probleme legate de Constituţiei României

„Întâlnirea cu premierul Orban nu este oficială, ci una cu caracter privat. Ştiind că vine la Cluj, l-am invitat să vină şi la Bucureşti ocazie cu care să discutăm evoluţii legate de relaţia româno-maghiară, de modul în care politicieni maghiari abordează probleme legate de Constituţia României şi riscuri legate de buna relaţie româno-maghiară. Nu va fi nici un comunicat după întâlnire”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Traian Băsescu îl va primi vineri, la Palatul Cotroceni, pe Viktor Orban, premierul Ungariei. Întâlnirea are loc după ce subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, a criticat joi liderii central-europeni care profită de apartenenţa la UE şi NATO, dar ignoră valorile democratice, precum şi protejarea oficialilor corupţi de urmărirea judiciară.

Premierul şi liderii PSD spun că Nuland s-ar fi referit la Viktor Orban, premierul maghiar care se află în acest moment într-o vizită în România.