Traian Băsescu cere DEMISIA lui Zgonea: S-a purtat ca un ŞMENAR, a pus România într-o situaţie îngrozitoare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, ar trebui să demisioneze după ce "a pus România într-o situaţie îngrozitoare", prin adoptarea modificărilor la Codul penal.

RomaniaTV.net
11 dec. 2013, 18:53
Traian Băsescu cere DEMISIA lui Zgonea: S-a purtat ca un ŞMENAR, a pus România într-o situaţie îngrozitoare

„S-a făcut un mare rău României, dar dincolo de acţiunea parlamentarului de rând, aici au fost trei mari responsabili: Victor Ponta, care a avut o presiune enormă de la baronimea locală să amputeze ANI şi DNA ca instituţii, Crin Antonescu, care a avut şi el acelaşi tip de presiune, şi un om care s-a comportat, să mă scuzaţi, ca un şmenar, acesta e Zgonea„, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

„S-au votat două legi pentru Codul Penal şi toată lumea crede că una… S-a votat o lege separată pentru mutilarea articolului 253 din Codul Penal şi altă lege care afectează vreo 12 articole din Codul Penal vechi şi nou. Zgonea a manipulat votarea a două legi cu o viteză extraordinară, nu erau pe ordinea de zi, au fost introduse în timpul şedinţei şi nu aveau avizul CSM. Eu cred că Zgonea ar trebui să demisioneze, aduceţi-vă aminte ce s-a făcut cu Roberta Anastase, când nu ea avea atribuţiuni să numere. Acest om a pus România într-o situaţie îngrozitoare”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a menţionat că va aplica toate procedurile constituţionale pentru a împiedica modificările votate pentru Codul penal.