Bashar al-Assad recunoaşte implicit că a primit rachete S-300 de la Rusia

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a recunoscut implicit că a primit rachete S-300 de la Rusia, potrivit unei declaraţii prezentate joi de Al Manar, postul de televiziune al Hezbollah, care va difuza interviul integral în cursul serii, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
30 mai 2013, 09:44
Bashar al-Assad recunoaşte implicit că a primit rachete S-300 de la Rusia

Întrebat în legătură cu livrarea acestor rachete sol-aer sofisticate promise de Moscova, Assad a răspuns: „toate acordurile trecute cu Rusia vor fi onorate şi o parte au fost deja, recent”.

Adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a justificat marţi livrearea prevăzută de rachete S-300 către Damasc apreciind că acestea urmăresc să descurajeze orice intenţie de intervenţie externă în conflict.

Dar Israelul a avertizat că va reacţiona în caz de livrare a acestor rachete. „Dacă din nefericire acestea (rachetele S-300) ajung în Siria, noi vom şti ce să facem”, a afirmat ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon.

Israelul a desfăşurat la începutul lui mai două raiduri aeriene împotriva unor ţinte militare în apropiere de Damasc, afirmând că vrea să împiedice un transfer de arme către Hezbollah, mişcarea şiită libaneză care luptă alături de forţele regimului de la Damasc şi inamicul declarat al Israelului.