Bătaie ca în vestul sălbatic într-un supermarket din București. ”Nu vă e ruşine, am o vârstă”

Cozile de la magazine au reprezentat întotdeauna un motiv de dispută între clienți, dar în anumite situații unii oameni au dus lupta pentru locul lor de la casa de marcat la extrem. Miercuri, patru bărbați cărora li s-a atras atenția că trebuie să respecte rândul la coadă au transformat un supermarket din Capitală într-un adevărat ring de box.

21 iul. 2023, 01:29
Bătaie ca în vestul sălbatic într-un supermarket din București. ”Nu vă e ruşine, am o vârstă”
Bătaie ca în vestul sălbatic într-un supermarket din București.

Bătaie ca în vestul sălbatic într-un supermarket din București. Doi bărbați, tată și fiu, au fost snopiți în bătaie de către patru bărbați, într-un supermarket Lidl din București, chiar sub privirile paznicilor magazinului care nu au intervenit absolut deloc.

Citește și VIDEO Femeie snopită în bătaie de un primar USR. Victima, angajată a Primăriei, îl solicitase în vederea rezolvării unor probleme legate de cadastru

 

Bătaie ca în vestul sălbatic într-un supermarket din București

Întregul incident halucinant pentru secolul în care trăim a început, după ce unul dintre cei doi bărbați care așteptau să plătească la casa de marcat le-a reproșat celor patru tineri că s-au băgat în față la rând.

Atunci, tinerii au început să îl înjure și să îl amenințe pe bărbatul care după ce și-a achitat produsele achiziționate s-a trezit luat la pumni și picioare.

Totul s-a petrecut în fața paznicilor supermarketului, care au privit întreaga scenă fără să facă nimic. O femeie a fost cea care i-a oprit pe bătăuși să mai dea în bărbatul care zăcea într-o baltă de sânge.

„A fost nevoie ca eu să mă bag între ei, am reuşit să îi opresc. Un tată, un domn în vârstă, şi fiul lui au fost bătuţi. Domnul în vârstă aştepta la rând la case, iar cei patru s-au băgat în faţă. Domnul le-a spus să stea la rând, însa cei trei au început să îl înjure şi să îl ameninţe. Când a terminat de plătit, domnul le-a spus «nu vă e ruşine, am o vârstă». Golanii au tăbărât pe el şi l-au bătut într-un mare hal. L-au desfigurat, i-au dat cu o sticlă în cap, era plin de sânge”, a declarat femeia.

Deși nu au schițat niciun gest să îl salveze pe client și pe fiul său din mâinile celor patru bătăuși, paznicii magazinului au sunat la 112, iar la 10 minute de la apel, la fața locului a ajuns un echipaj de poliție care nu i-a mai găsit pe agresori.

”Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 13 a fost sesizată prin apel 112, de către un bărbat, angajat în calitate de agent de securitate, în cadrul unui supermarket din Sectorul 3, cu privire la faptul că, în incinta magazinului s-ar afla în derulare un conflict, între mai mulți bărbați”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

Surse din cadrul poliției afirmă că acest conflict ar fi avut loc pe fondul unor neînțelegeri mai vechi.

În urma acestui incident, cele două persoane bătute, tată şi fiu, au fost transportate la spital pentru a li se acorda îngrijirile medicale de specialitate.

Citește și Georgiana Lobonț, implicată într-un scandal monstru. Soțul ei s-a luat la bătaie cu un viceprimar. Prima reacție a artistei: „M-a înjurat in ultimul hal. Era într-o stare de ebrietate maximă”

 

Poziția Lidl:

”În legătură cu incidentul petrecut în data de 19.07.2023 în cadrul magazinului nostru situat pe str. Brățării nr. 2, din București:

Agenții de pază au identificat posibilitatea unei altercații încă din incinta magazinului, din zona sălii de vânzare. Au intervenit imediat și au separat persoanele care aveau un comportament inadecvat.

Situația s-a reluat și după ce persoanele respective au depășit linia caselor de marcat, unde s-au alăturat alți 2 posibili cunoscuți ai celor implicați în conflict, devenind extrem de violenți. În acel moment, agenții de pază au evaluat situația ca fiind una de risc ridicat, așadar au apelat imediat serviciul 112, dar și agenții de la firma de intervenție rapidă parteneră. Până la venirea Poliției, cei 2 agenți de pază din magazin i-au izolat pe cei implicați în conflict, pentru a putea proteja atât clienții din acea zonă, cât și angajații noștri.

La acest moment, situația este gestionată de către autoritățile competente. Confirmăm faptul că agenții de pază au respectat procedurile interne Lidl, respectiv au încercat în primă fază să aplaneze conflictul, și, în funcție de rezultat și de potențialul risc, au solicitat ajutorul Poliției și al agenților de la intervenții rapide.

Suntem la curent că în mass media s-a vehiculat informația conform căreia un client / clientă ar fi intervenit în a-i separa pe cei aflați în conflict pentru că agenții de pază nu ar fi reacționat, însă din informațiile pe care le avem în acest moment și din imaginile surprinse pe camerele din sistemul de supraveghere, această informație nu este confirmată”.