Bătaie cu poliția la protestele britanicilor împotriva restricțiilor. Ofițerii au fost călcați în picioare de manifestanți, mai multe mașini au fost incendiate VIDEO

O demonstraţie împotriva unui proiect de lege ce consolidează prerogativele poliţiei a escaladat duminică la Bristol, în vestul Angliei, mai mulţi poliţişti fiind răniţi.

22 mart. 2021, 10:58
Bătaie cu poliția la protestele britanicilor împotriva restricțiilor. Ofițerii au fost călcați în picioare de manifestanți, mai multe mașini au fost incendiate VIDEO

Protestul a degenerat într-o bătaie cu poliția. Sute de oameni s-au adunat în jurul secţiei Bridewell după un protest împotriva unui proiect de lege ce prevede sporirea prerogativelor poliţiştilor în cazul protestelor non-violente. Doi ofiţeri de poliţie au fost spitalizaţi, unul cu un braţ rupt, iar cealaltă cu câteva coaste rupte, conform unui comunicat postat pe Twitter de poliţia din Avon şi Somerset.

Ceea ce a început ca o demonstraţie paşnică a degenerat în violenţe prin acţiunea unei mici minorităţi„, a declarat Will White, un oficial al poliţiei care s-a referit la scene violente „absolut ruşinoase”. „Ofiţerii au făcut obiectului unui nivel considerabil de violenţă şi insulte„, a adăugat el, citat de Sky News. Două vehicule ale poliţiei au fost incendiate, au fost sparte mai multe geamuri ale secţiei, fiind produse şi alte pagube.

Citește și Adriana Bahmuțeanu, declaraţie-şoc la protestele anti-restricții. „Masca mă apără de virus cum mă apără și chiloții la viol!”

Ministrul de interne Priti Patel a condamnat pe Twitter „scene inacceptabile la Bristol”. „Violenţele şi dezordinea (comise) de o minoritate nu vor fi tolerate niciodată. Ofiţerii noştri de poliţie se pun în pericol pentru a ne proteja pe toţi”, a scris ea. Pe pancartele protestatarilor se putea citi „Spune nu unui stat poliţienesc” sau „Libertatea de a demonstra este fundamentală pentru democraţie”. Adunările publice sunt în prezent interzise în Anglia din cauza pandemiei de COVID-19.

Sâmbătă, la Londra, o demonstraţie împotriva măsurilor de izolare instituite în contextul pandemiei a adunat câteva mii de persoane, cel puţin 36 fiind arestate şi mai mulţi poliţişti fiind răniţi.

Citește și CTP intervine după protestele din Capitală: Fără mască, fără vaccin și să ne tratăm cu leacul doctoriței-minune de la Maglavit