Bătaie cu pumni, picioare, pistoale şi cuţite la un congres de partid, în Bulgaria VIDEO

Un bărbat înarmat s-a apropiat de liderul unui partid turc din Bulgaria şi l-a ameninţat cu moartea în timpul unei conferinţe de presă.

19 ian. 2013, 15:49

Ahmed Dogan, liderul partidului de etnie turcă Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi, din Bulgaria, a scăpat nevătămat din atacul unui bărbat înarmat, care s-a repezit cu pistolul la  liderul turc aflat la tribună, informează Reuters. În momentul incidentului, Dogan se afla în timpul uneni conferinţe de presă ce se transmitea la televiziune.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost precizat, a ţişnit din sală şi ajunsese aproape instantaneu, periculos de aproape de veteranul lider al partidului etnicilor turci, pe care îl conduce de peste 30 de ani. Din fericire, gărzile de securitate ale lui Dogan, luate şi ele prin surprindere, au acţionat prompt şi l-au pus la pământ pe agresor, fiind nevoie să îl lovească cu pumnii şi picioarele, pentru că era foarte agitat şi ţinea strâns arma în mână.

Potrivit autorităţilor bulgare, nu sunt cunoscute deocamdată motivele pentru care Dogan, în vârstă de 58 de ani, a fost atacat de necunoscutul înarmat. Incidentul s-a produs la un congres al partidului, care a avut loc la Sofia, sâmbătă.

Poliţia a informat că a arestat un bărbat în vârstă de 25 de ani, care are reşedinţa în Burgas şi că asupra bărbatului s-au găsit şi două cuţite.

Dogan este unul dintre cei mai influenţi politicieni, iar formaţiunea sa politică, formată din etnici turci şi alţi musulmani reprezintă 12% din populaţia de 7,3 milioane de locuitori ai Bulgariei.