Bătaie cu topoare şi furci la Vaslui, în plină pandemie de coronavirus. Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, cu tendoanele tăiat

Scene de coşmar în satul Ghermăneşti, comuna Banca din judeţul Vaslui. Un bărbat de 44 de ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat de trei indivizi înarmaţi, în faţa unui magazin. 

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 12:22
Bătaie cu topoare şi furci la Vaslui, în plină pandemie de coronavirus. Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, cu tendoanele tăiat

Violenţele au avut loc duminică în satul vasluian Ghermăneşti. Scandalul a pornit după ce unul dintre cei indivizi, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, şi-a adus aminte că avea un conflict mai vechi cu un localnic. 

Fără să ţină cont de restricţiile impuse de autorităţi din cauza noului coronavirus, agresorii s-au năpustit asupra bărbatului de 44 de ani căruia i-au secţionat o urece şi i-au tăiat tendoanele de la picioare, scrie Vremea Nouă.

Poliţiştii chemaţi de urgenţă nu le-au putut face faţă scandalagiilor, aşa că au cerut ca la faţa locului să intervină trupele speciale.

Victima a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iași în stare gravă și va avea nevoie de patru luni de spitalizare.

„Cei trei suspecți au vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Cel mai în vârstă dintre ei se afla într-un conflict mai vechi cu victima de 44 de ani, iar în seara agresiunii, victima a fost lovită cu secure, bâtă și furcă, după cum reiese din declarațiile martorilor. Victima are leziuni grave, conform concluziilor provizorii ale medicului legist, la cap, membrele superioare și superioare, dar și leziuni interne, care necesită 110 – 115 zile de îngrijiri medicale, cel puțin. Cei trei agresori nu își recunosc faptele, ei având alte variante, dar s-au strâns suficiente indicii, privind faptul că ei au comis agresiunea, astfel că s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar astăzi, vor fi prezentați la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă, pentru infracțiunea de tentativă de omor. Fratele victimei, a formulat plângere și el, deoarece a fost agresat, împreună cu victima și se fac cercetări, în continuare, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au petrecut faptele”, a precizat procurorul de caz, Elena Bejinariu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, conform sursei citate.

De asemenea, polițiștii au aplicat și opt amenzi pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare de 56.000 lei.