Bătaie de joc. KFC a filmat un clip publicitar dezgustător pe Turnul Chindiei al lui Vlad Ţepeş VIDEO

Un spot publicitar filmat de cunoscutul lanț de fast-food KFC, la începutul lunii mai, i-a oripilat pe internauți. Reclama a fost realizată în Turnul Chindiei, iar în imagini apare un bărbat de statură pitică dezbrăcat.

23 iun. 2017, 06:56

Clipul poate fi văzut pe pagina KFC din Germania, scrie adevarul.ro. Turnul Chindiei, cunoscut și ca Turnul Chindia, este un turn construit în secolul al XV-lea, în Târgoviște, care face parte din ansamblul de monumente Curtea Domnească.

Citeşte şi Icoana Sfintei Parascheva din biserica din centrul Târgoviştei lăcrimează. Preotul paroh. „Are să transmită ceva oamenilor…” VIDEO

Turnul a fost construit de către domnitorul Vlad Țepeș, în timpul celei de-a doua domnii, inițial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază, foișor de foc, dar și pentru stocarea tezaurului. Actualmente, clădirea măsoară 27 de metri în înălțime și 9 metri în diametru. Între anii 1847 și 1851, turnul a fost complet restaurat de către domnitorul Gheorghe Bibescu, forma actuală datorându-se acestuia, inclusiv înălțarea sa cu circa 5 metri față de construcția inițială.

Citeşte şi AMANTA SECRETĂ lui Vlad Ţepeş. Katharina Siegel i-a dăruit 5 copii domnitorului FOTO

Turnul Chindiei este cea mai importantă atracție turistică din oraș și totodată simbolul orașului, elemente specifice edificiului fiind prezente pe stema orașului, în partea de sus, dar și în partea de jos. Fiind un monument istoric, clădirea găzduiește acum o expoziție de documente, arme și obiecte care au aparținut lui Vlad Țepeș.

Din punct de vedere administrativ, Turnul Chindiei se află sub tutela Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.


loading...