Numai în România vezi aşa ceva: Scara din gară care nu duce nicăieri VIDEO

Scara care nu duce nicăieri există în gara din Bacău. Este o scară modernă, luxoasă, placată cu granit şi dotată cu balustrade din inox, care se opreşte fix într-un perete cu fereastră. Când o văd, călătorii se minunează şi spun că este bătaie de joc: "CFR nu a avut ce face cu banii."

17 apr. 2013, 09:36
Numai în România vezi aşa ceva: Scara din gară care nu duce nicăieri VIDEO

Clădirea gării din Bacău a fost recent reabilitată şi modernizată cu bani, de la Banca Mondială, iar în interior a fost construită o scară, relatează România TV.

Proiectată probabil să ducă pasagerii de la parter la etaj, scara este practic inutilizabilă, fiindcă se opreşte într-un zid cu geam.

Călătorii spun că investiţia este cu atât mai revoltătoare cu cât ea se produce pe fondul austerităţii din cadrul CFR, în condiţiile în care societatea este aproape de faliment, cu garnituri de tren vechi şi ponosite şi cu angajaţi care ies în stradă sau opresc lucrul, din cauza faptului că nu şi-au primit banii.

Nu se justifică cheltuiala. Intenţiile nu le cunosc, dar probabil utilitatea au considerat-o înainte de a o face. Probabil a avut prea mulţi bani CFR-ul sau cine a facut această investiţie„, spune un călător.

Nu mi se pare normal. Normal, în sala de aşteptare trebuie să ducă„, adaugă un altul. „Tipic românesc”, taxează un călător „eforturile” CFR.

Potrivit România TV, în gară există şi un lift ultramodern care nu a fost folosit niciodată.