Bătaie de joc pe litoralul românesc! Cât a putut să plătească un turist pe o porție de cartofi prăjiți în Eforie Nord

Bătaie de joc pe litoralul românesc. Tot mai mulți români se plâng de sumele uriașe pe care trebuie să le scoată din buzunar pe mâncare, cazare, șezlonguri.

20 iun. 2023, 20:50
Bătaie de joc pe litoralul românesc! Cât a putut să plătească un turist pe o porție de cartofi prăjiți în Eforie Nord

Cât a putut să plătească un turist pe o porție de cartofi prăjiți în Eforie Nord. Sezonul estival a început cu stângul pe litoralul românesc. Prețurile au crescut dramatic, iar românii întârzie să apară în număr mare în stațiunile de pe litoral.

Citește și Prețuri imense. Cât costă să închiriezi un șezlong în Mamaia, Vama Veche, Costinești și Constanța, în 2023 | EXCLUSIV

Cât a putut să plătească un turist pe o porție de cartofi prăjiți în Eforie Nord

Peste tot se aude că în Mamaia și Vama Veche sunt prețuri uriașe pentru cei care vor să petreacă câteva zile la mare, însă se pare că și în Eforie Nord lucrurile stau cam la fel. Există localuri care cer sume colosale de bani pentru niște porții de mâncare foarte modeste.

Spre exemplu, un român s-a arătat revoltat de faptul că, în Eforie Nord, pentru o porție de cartofi, o ceafă de porc și doi cârnați a trebuit să plătească 97 de lei. Pe lângă prețul exorbitant, bonul fiscal eliberat părea făcut în ”dorul lelii”, pe acesta fiind trecut un kg de cartofi și jumătate de kilogram de cârnați, fără ceafa de porc, dar și cantități total diferite față de ce a primit clientul.

Citește și Imagini dezolante din Mamaia! Se prefigurează un nou sezon catastrofal! Aproape de finalul lunii iunie, stațiunea este cvasi-pustie! Patronii restaurantelor și teraselor sunt disperați și oferă discounturi de 20% la toată nota și meniul zilei la doar 29 lei

Cât costă să închiriezi un șezlong în Mamaia, Vama Veche, Costinești și Constanța, în 2023

Vama Veche este o stațiune care din punctul de vedere al infrastructurii se poziționează destul de modest. Plină de gropi, praf, fără prea multe drumuri asfaltate sau pietrutite. Plajele sunt destul de murdare, cum arată, de altfel, toată stațiunea. Totuși, reușește să atragă tineri, care-și doresc să petreacă în cluburi. Astfel, pe fondul valului de popularitate în creștere, vamaioții au urcat prețurile la nivelul celor din Mamaia Nord. 60 de lei costă să închiriezi un șezlong în Vamă, în weekend. Unele plaje oferă un șezlong și cu 50 de lei, se mai poate negocia.

În Mamaia Nord, administratorii de plaje pare că au decis să lase prețurile mai jos, după marele val de opinii ostile, cu privire la tarifele nejustificate din ultimii ani. Astfel, tariful unui șezlong de închiriat pentru o zi de plajă  variază între 30 și 50 de lei.

În Costinești, fosta „stațiune a tineretului”, șezlongul de închiriat pentru o zi în weekend, în zona Obeliscului, costă 30 de lei. Destinația de vacanță are un mare potențial, dar de ani de zile este neglijată. Multe hoteluri au fost abandonate. Arată ca niște ruine.

Pe plaja din Constanța, șezlongul costă 35 de lei pe zi.