Bătaie generală în Parlamentul Turciei între deputaţii opoziţiei şi cei ai puterii VIDEO

Şedinţa Parlamentului turc de miercuri s-a lăsat cu altercaţii şi bătaie. Deputaţii din partidul de guvernământ și din opoziție s-au luat la pumni în timpul şedinţei.

09 dec. 2021, 09:53
Bătaie generală în Parlamentul Turciei între deputaţii opoziţiei şi cei ai puterii VIDEO

Din live-ul transmis pe site-ul Parlamentului Turciei, incidentul a pornit după ce deputatul Partidului Popular Republican Erkan Aydin l-a întrebat pe ministrul Afacerilor Interne, Suleiman Soylu, prezent la ședința Parlamentului, de ce a folosit avionul omul de afaceri turc Sezgin Baran Korkmaz, care a fugit din țară după ce a fost acuzat de spălare de bani și este acum este arestat în Austria.

Soylu l-a acuzat pe Aydin că a mințit, după care, între cei doi a apărut o încăierare verbală transformată într-o bătaie. Drept urmare, ședinţa Parlamentului a fost întreruptă.

Nu este prima dată când în Parlamentul Turciei au loc astfel de scene. În martie 2020, mai mulţi parlamentari s-au bătut miercuri în legislativul din Turcia în timpul discursului unui deputat de opoziţie. Acesta l-a acuzat pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan de lipsă de respect faţă de soldaţii turci care au murit în Siria, relatează Agerpres.

Zeci de parlamentari au luat parte la încăierare. Unii s-au urcat pe birouri sau au lovit cu pumnii colegi, în timp ce alţii au încercat să oprească bătaia, conform unei înregistrări video cu incidentul.

Engin Ozkoc, un parlamentar al Partidului Republican al Poporului (CHP), l-a acuzat pe preşedintele țării, într-o conferinţă de presă şi ulterior în postări pe Twitter, de lipsă de respect faţă de soldaţii turci care au fost ucişi în regiunea Idlib din Siria.

Citeşte şi: Allegra Stratton, fostul secretar de presă al lui Boris Johnson, a demisionat cu ochii în lacrimi, în urma unui scandal legat de o petrecere ţinută de membrii cabinetului premierului în pandemie