Bătaie în clădirea Primăriei Iaşi. Un funcţionar a ajuns la spital

Doi angajați ai Primăriei Iaşi au intrat în conflict, joi dimineaţă, în urma căruia unul dintre ei a fost transportat la spital.

26 ian. 2017, 11:20
Bătaie în clădirea Primăriei Iaşi. Un funcţionar a ajuns la spital

Valentin Mocanu și Gabriel Ghergheșanu, ambii angajaţi în cadrul Biroului de Reglementare Transporturi Urbane, aflat în subordinea Direcției Tehnice și de Investiții a Primăriei Municipiului Iași, s-au luat la bătaie joi dimineaţă după primirea unui ordin de serviciu.

Primul i-ar fi aplicat celuilalt o lovitură puternică, motiv pentru care a fost chemată o ambulanță, la ora 8:31, printr-un apel la 112, scrie Ziarul de Iaşi. 

Comisia de Disciplină din Primăria Iaşi va analiza urgent incidentul dintre doi angajați, anunţă primăria. 

„Conducerea Primăriei Municipiului Iași a decis convocarea, în regim de urgență, a Comisiei de Disciplină de la nivelul municipalității pentru a analiza și decide în cazul unui incident petrecut în dimineața zilei de 26 ianuarie 2017 între doi angajați ai Primăriei. Comisia de Disciplină funcționează la nivelul autorității administrației publice locale în conformitate cu Hotărârea Guvernului 1344/2007, iar, în baza Statutului Funcționarilor Publici, aceasta poate decide mai multe tipuri de sancțiuni: mustrare scrisă, diminuarea drepturilor salariale de la 5% la 20% pe o perioadă de până la 3 luni, suspendarea dreptului de avansare în grade de salarizare sau în funcția publică pe o perioadă de la 1 an la 3 ani, retrogradarea din funcția publică până la 1 an, precum și destituirea din funcția publică.
Menționăm că cei doi angajați lucrează în cadrul Biroului de Reglementare Transporturi Urbane, aflat în subordinea Direcției Tehnice și de Investiții a Primăriei Municipiului Iași. Ambii angajați sunt funcționari publici și nu au mai avut abateri disciplinare până în prezent.
Comisia de Disciplină va analiza în detaliu incidentul dintre cei doi funcționari publici și va lua decizia în conformitate cu prevederile legale, în cel mai scurt timp. Conducerea Primăriei Municipiului Iași condamnă acest incident regretabil, pe care îl consideră un comportament intolerabil într-o instituție publică, și va lua toate măsurile ca astfel de incidente să nu se mai repete. Profesionalismul angajaților municipalității și conduita lor publică nu trebuie să fie umbrite de asemenea evenimente nedorite. Conducerea Primăriei asigură ieșenii că activitatea municipalității nu a fost perturbată de acest incident izolat”, au transmis reprezenanții Primăriei Iași.