BĂTAIE la Cotroceni: Doi tineri şi şeful jandarmilor de la Preşedinţie, agresaţi de ofiţeri MApN

O şicană în trafic s-a transformat în bătaie generală, sâmbătă noapte, în Bucureşti. Doi tineri au fost bătuţi de doi ofiţeri de la MApN şi de şoferul lor. Pentru că cearta a avut loc lângă Palatul Cotroceni, jandarmii de acolo au încercat să aplaneze conflictul, dar nu au reuşit. Şeful dispozitivului de jandarmi de la Preşedinţie a fost şi el agresat.

RomaniaTV.net
11 nov. 2012, 06:38
BĂTAIE la Cotroceni: Doi tineri şi şeful jandarmilor de la Preşedinţie, agresaţi de ofiţeri MApN

Şeful de Stat Major al Comandamentului Logistic Întrunit, colonelul Ivan Răileanu, este unul dintre cei doi ofiţeri MApN implicaţi în conflictul violent produs sâmbătă seară lângă Palatul Cotroceni, au declarat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. Celălalt ofiţer implicat este căpitanul Lucian Ciobacă, medic internist la Spitalul Militar şi asistent universitar, potrivit aceloraşi surse. Maşina în care se aflau cei doi ofiţeri era condusă de Alin Constantin Enache, au mai spus sursele citate.

Totul a plecat de la o şicanare în trafic, pe bulevardul Iuliu Maniu. Într-o maşină se aflau doi ofiţeri de la MapN şi un şofer, iar în cealaltă maşină se afla un cuplu. Cei de la MapN au tot încercat să blocheze cealaltă maşină şi au reuşit acest lucru lângă Palatul Cotroceni. Unul dintre ofiţeri s-a dat jos din maşină şi l-a luat la bătaie pe şoferul celuilalt autoturism. În conflict a intervenit atunci şi şeful dispozitivului de jandarmi de la Palatul Cotroceni. Acesta a încercat să aplaneze conflictul, să îl oprească pe cel de la MapN, însă atunci au venit şi ceilalţi ofiţeri del a MapN, s-au luat la bătaie, iar şeful jandarmilor a fost rănit.

„Veneam de pe Iuliu Maniu şi până la Leu era maşina care ne-a tăiat faţa, făcea numai jaloane, şi a oprit în faţă la Leu, s-a dat jos din maşină şi m-a lovit”, a declarat una din victime.

„Au zis că voi nu ştiţi cu cine vă puneţi, că noi cu bani rezolvăm totul, că noi avem funcţiile pe care le avem şi habar nu aveţi cu cine vă puneţi, susţinând că sunt cine sunt, de la MapN”, a mai spus victima.

La rîndul lor, cei trei acuzaţi susţin că au fost răniţi chiar de jandarmii care au intervenit pentru a opri cearta.

La faţa locului au sosit întăriri, pentru că jandarmul a cerut ajutorul colegilor, iar femeia din maşină a sunat la 112 şi la faţa locului au sosit şi câteva echipaje de poliţie.

Cei trei au fost duşi la Secţia 22, unde au fost audiaţi şi testaţi cu aparatul etilotestul. Astfel, s-a constatat că toţi trei erau băuţi, etilotestul înregistrând la doi dintre ei valori de 0,8 la mie, iar la al treilea, de peste 0,6 la mie.

Anchetatorii au deschis dosar penal pe numele lui Alin Constantin Enache, pentru lovire şi alte violenţe, dar şi pentru conducere sub influenţa alcoolului, în timp ce ofiţerii MApN au fost sancţionaţi contravenţional pentru tulburarea liniştii publice, au mai spus sursele citate.

Ministrul Apărării, Corneliu Dobritoiu îşi cere scuze în numele instituţiei şi anunţă că vor fi luate măsuri severe pentru a nu mai fi pusă la indoială conduita corpului de cadre al MApN.