Bătaie în puşcărie în dimineaţa de Crăciun. Un deţinut a fost ucis

Bătaie cruntă în dimineața de Crăciun, într-un penitenciar din România, anunţă România TV. Un deţinut a murit, în prima zi de Crăciun, după ce a avut o încăierare cu un coleg de celulă. Autoritățile au declanșat o anchetă de urgență.

RomaniaTV.net
25 dec. 2019, 08:00
Bătaie în puşcărie în dimineaţa de Crăciun. Un deţinut a fost ucis

Doi deţinuţi s-au luat la bătaie, miercuri dimineaţă, în jurul orei 5.30, într-o celulă a Penitenciarului Giurgiu. Cei doi deţinuţi erau încarceraţi în regim de maximă siguranţă, fiind condamnaţi pentru fapte grave. Altercaţia dintre cei doi puşcăriaşi a continuat în baia celulei, acolo unde unul dintre ei a decedat în urma unei lovituri puternice primite.

Gardienii penitenciarului au intervenit imediat, a fost chemată şi o ambulanţă SMURD, însă nu s-a mai putut face nimic pentru victimă. Familia deţinutului decedat a fost deja anunţată, iar agresorul a fost dus la spital pentru investigaţii.

„Persoanele implicate în incident se aflau cazate în aceeaşi cameră de deţinere, conflictul spontan şi decesul deţinutului survenind în grupul sanitar al camerei, urmare aplicării unei lovituri. Personalul unităţii a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, în ciuda eforturilor medicilor fiind declarat decesul. Deţinutul prezumat agresor a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea efectuării unui control medical”, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Conducerea penitenciarului a declanşat o anchetă, iar o echipă de la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor a ajuns în control la Giurgiu. 

„Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus deplasarea, la Penitenciarul Giurgiu, a unei echipe de specialişti de la nivelul aparatului central, coordonată de directorul Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, în vederea verificării cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului”, mai arată sursa citată.