Bătaie în stradă între localnici şi poliţişti la Hunedoara după ce agenţii au vrut să reţină un bărbat beat şi fără declaraţie

Un scandal de proporții a avut loc în Sâmbăta Mare la Hunedoara, în cartierul Micro 6. Poliţiştii au vrut să conducă la secţie un bărbat recalcitrant, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi care nu avea asupra lui actele prevăzute de ordonanţele melitare. În momentul în care au vrut să-l bage în maşină, în apărarea bărbatului au sărit mai mulţi localnici care au atacat forţele de ordine. Mai mulţi oameni au aruncat cu pietre şi bolovani înspre autospecialele de poliţie. Şapte persoane au fost reţinute pentru ultraj, iar două autospeciale au fost avariate.

RomaniaTV.net
18 apr. 2020, 17:49
Bătaie în stradă între localnici şi poliţişti la Hunedoara după ce agenţii au vrut să reţină un bărbat beat şi fără declaraţie

Incidente violente au avut loc, sâmbătă după-amiază, în Hunedoara. Oamenii au lovit mașinile polițiștilor după ce aceștia au vrut să rețină un bărbat fără declarație asupra lui, recalcitrant și care se afla sub influența alcoolului, conform informațiilor furnizate de Inspectoratului de Poliție Județean din Hunedoara.

Potrivit martorilor citaţi de stiripesurse.ro, totul a pornit de la faptul că un bărbat a scos o boxă afară, iar polițiștii au venit și au încercat să îi ridice pe sus. De aici ar fi început întreg scandalul. Mai mulți ofițeri de poliție au fost loviți de mai mulţi localnici care au intervenit în apărarea bărbatului.

Localnicii au avariat mașinile polițiștilor, au rupt oglinzile acestora și au lovit geamurile, iar oamenii legii s-au retras în urma tensionării situației.

 

Lucrurile au fost aplanate rapid, agresorii au fost identificați și în momentul de față sunt audiați la IPJ Hunedoara, fiind cercetați pentru ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere, conform declarației reprezentanților instituției.

„Urmare a incidentelor semnalate în cartierul Micro 6 din municipiul Hunedoara, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi jandarmerie. O parte dintre persoanele implicate în aceste incidente au fost reţinute şi conduse la sediul poliţiei, urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracţiunilor de ultraj tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere, întrucât două dintre autospecialele de poliţie au fost avariate în cursul intervenţiei”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.