Bătaie între clanurile interlope, în Bacău. S-au tăiat cu săbiile și s-au împușcat în plină zi (FOTO)

O nouă scenă sângeroasă în Bacău, cu interlopii locali în prim-plan. Clanurile din zona Moldovei au intrat din nou în altercații. Evenimentul s-a petrecut joi, după-amiaza, în jurul orei 17:00, în fața unei săli de jocuri. 

03 iun. 2022, 12:12

Interlopii din Bacău s-au împușcat și s-au tăiat cu săbiile, potrivit martorilor oculari. De asemenea, Poliția a oferit o primă reacție, pentru presa locală.

„Astăzi, în jurul orei 17:40, pe strada Gării din municipiul Bacău, în fața unei săli de jocuri, a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane. Încă de la momentul sesizării, la fața locului s-au deplasat echipajele de Poliție, însă persoanele implicate în incident, nu mai erau prezente. Din primele cercetări efectuate de polițiști, s-a stabilit că, s-a folosit o armă neletală supusă autorizării, respectiv, un pistol de zgomot.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și uz de armă fără drept, în vederea identificării tuturor participanților și tragerea la răspundere a acestora”, a declarat Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Bacău.

Anchetatorii au delimitat perimetrul unde s-a petrecut altercaţia – zona Gării şi au ridicat probe care să îi ajute să îi identifice pe cei care au participat la încăierare.

Tuburile de cartuş găsite pe jos se află în expertiza anchetatorilor, pentru a stabili cu exactitate de la ce fel de armament provin.

Bătăile dintre interlopi, un fenomen obișnuit pentru orașul Bacău

 

Cetățenii din Bacău, oraș condus de un primar USR, Lucian Viziteu, sunt obișnuiți cu bătăile dintre clanuri. În urmă cu doar câteva luni, două mașini s-au izbit voit, după care mai multe persoane s-au luat la bătaie.

Inclusiv în zona centrală s-au produs multe evenimente violente, lângă Teatru, care funcționa perete în perete cu un club de manele.

Unul dintre scandalurile celebre îl vizează pe Ștefan Iovu, un cetățean din Bacău care a fost atacat în repetate rânduri de interlopii locali. Cazurile din 2009 și 2011 au avut cea mai mare amploare mediatică. Povestea bodyguardului a fost dezvăluită în presa locală. Tânărul a fost bătut și lăsat în baie de sânge, însă a reușit să supraviețuiască – vezi aici video.