Bătaie între elevi pe holul unui liceu din Zalău

Un elev de clasa a XII-a de la Liceul "Mihai Viteazul" din Zalău a fost lovit cu pumnul, miercuri, de un alt tânăr, elev la un colegiu tehnic. Incidentul a avut loc pe coridorul unităţii de învăţământ, în timpul unei pauze.

RomaniaTV.net
30 ian. 2013, 13:17
Bătaie între elevi pe holul unui liceu din Zalău

Incidentul s-a produs, miercuri, pe holul Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Zalău, în timpul unei pauze dintre orele de curs.

Un elev al nostru din clasa a XII-a a fost lovit astăzi (miercuri – n.r.) de un adolescent înscris în clasa a XIII- a la Colegiul Tehnic «Alexandru Papiu Ilarian” din Zalău, conflictul dintre cei doi fiind cauzat de gelozie. Totul a pornit de la faptul că băiatul bătut a sunat-o pe prietena celuilalt pentru a-i cere câteva fotografii făcute la o petrecere, lucru care l-a înfuriat pe acesta din urmă”, a declarat directorul Liceului Teoretic „Mihai Viteazul”, Florin Niste.

Potrivit sursei citate, însoţit de un prieten care este angajat ca bodyguard la o firmă de pază din oraş, elevul de la Colegiul Tehnic „Alexandru Papiu Ilarian” a reuşit să treacă de portarul liceului şi să intre în unitatea de învăţământ.

„Cei doi au spus portarului nostru că vor să ajungă la secretariat, aşa că au fost lăsaţi să intre în liceu. În schimb, au mers şi l-au căutat pe elevul nostru, iar când l-au găsit, elevul de la celălalt colegiu l-a lovit, cerându-i să nu-i mai sune iubita. Elevul nostru a venit şi ne-a relatat ce s-a întâmplat, iar noi am chemat Poliţia. Cei doi au venit în şcoală cu intenţia de a-l lovi pe elevul nostru”, a spus Florin Niste.

El a precizat că elevul lovit nu a necesitat îngrijiri medicale.

„Fata care este prietena adolescentului de la Colegiul Alexandru Papiu Ilarian a fost colegă în ciclul gimnazial cu elevul nostru, ea învăţând în prezent la Colegiul Naţional «Silvania» din Zalău. Atât părinţii elevului agresat, cât şi ai agresorului au venit să discute cu noi, iar elevul lovit şi tatăl lui vor să depună în cursul zilei de azi (miercuri – n.r.) plângere la Poliţie”, a afirmat Florin Niste.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că elevul agresor a fost amendat pentru provocarea de scandal în locuri publice.

„Elevul agresat nu a depus, deocamdată, plângere la Poliţie. După ce directorul Liceului Teoretic «Mihai Viteazul» a anunţat cazul poliţistului de proximitate, acesta l-a identificat pe elevul agresor, care a fost sancţionat contravenţional pentru provocarea de scandal în locuri publice”, a spus Tincuţa Dumuţa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Marcel Lucaciu, a declarat că este primul caz de violenţă şcolară înregistrat în acest an în judeţ.