Bătaie între politicienii din PNL și PSD, la ședința de Consiliu, în Făgăraș. Patru consilieri au ajuns la spital

Politicienii din Consiliul Local Făgăraș nu au mai rezistat și s-au luat la bătaie, în cadrul celei mai recente ședințe extraordinare. A fost nevoie de intervenția Poliției, pentru a calma spiritele.

02 nov. 2022, 15:04
Bătaie între politicienii din PNL și PSD, la ședința de Consiliu, în Făgăraș. Patru consilieri au ajuns la spital

Scandalul ar fi izbucnit după ce primarul a afișat în oraș panouri cu numele și fotografiilor consilierilor locali care nu au votat două proiecte. De asemenea, el a îndemnat la revoltă cetățenească. Astfel, în ședința de la Casa de Cultură, spiritele s-au încins.

PNL Făgăraș susține că patru consilieri au fost „agresaţi verbal” şi „bruscaţi” de „susţinători” ai primarului Gheorghe Sucaciu, ales ca independent, în prezent membru al PSD Braşov.

Johannes Klein (FDGR), Lucian Cupu, Maius Ludu (PNL) şi Corina Polmolea (PSD) ar fi ieșit cei mai șifonați în urma altercației și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Patru consilieri au ajuns la spital după o şedinţă a Consiliului Local Făgaraş, un lucru de neimaginat într-o localitate civilizată. Toţi cei patru oameni au fost agresaţi verbal şi bruscaţi de susţinători ai primarului Sucaciu. Acesta îndemna încă de dimineaţă (luni – n.r.) făgărăşenii să vină la Casa de Cultură în număr mare, în locul în care convocase consilierii în şedinţă.

A făcut asta din dorinţa de a-i forţa pe consilieri să voteze după cum vrea el. Ba mai mult decât atât, primarul Sucaciu a amplasat panouri ale ‘ruşinii’ în oraş prin intermediul cărora a încercat să inducă o stare de tensiune în comunitate”, se arată în comunicatul liberalilor.

 

Consilierii bătuți susțin că sunt terorizați de primar

 

Unul dintre consilierii PNL susține că primarul este autorul unei terori fără precedent în oraș.

„Niciodată, în ultimii 30 de ani, nu s-a întâmplat să intervină Poliţia în şedinţa Consiliului Local Făgaraş. Niciodată un primar nu şi-a chemat susţinătorii ca într-o galerie de fotbal pentru a urla, pentru a face presiuni şi pentru a intimida consilierii.

Niciodată, nimeni nu a folosit violenţa fizică sau verbală pentru a determina consilierii să voteze cum doreşte primarul sau oricine altcineva. Niciodată nu a fost bruscată o femeie care deţine un mandat de reprezentare în Legislativul oraşului. Niciodată nu a fost bruscat un consilier care este preot în viaţa de zi cu zi”, a transmis penelistul.