Bătaie între suporteri la Ploieşti după meciul Petrolul – Poli Timişoara. Aproape 100 de ultraşi, duşi la Poliţie

A fost scandal mare în Ploieşti după meciul dintre Petrolul şi Poli Timişoara. Fanii gazdelor s-au luat la bătaie cu cei ai timișorenilor, dar și cu rapidiștii prezenți la partidă. În conflict au intervenit și câțiva ultrași ai Rapidului. Aproape 100 de suporteri au fost conduşi la Poliţie. 

RomaniaTV.net
02 nov. 2019, 21:03
Bătaie între suporteri la Ploieşti după meciul Petrolul – Poli Timişoara. Aproape 100 de ultraşi, duşi la Poliţie

Scenele șocante s-au petrecut la finalul confruntării pe care cei de la Petrolul au câștigat-o cu 1-0. Incidentul a avut loc în zona centrală a Ploieștiului, mașinile și autocarul cu fani de la Rapid și ASU Poli fiind blocate de suporterii gazdelor.

În urma altercației, aproape 100 de suporteri au fost conduşi la secţia de Poliţie. În total, polițiștii și jandarmii au dat amenzi de 1.800 de lei.

„În data de 02.11.2019, după terminarea partidei de fotbal dintre echipele FC Petrolul Ploiești și ASU Poli Timișoara, la defluirea suporterilor, în zona centrală a orașului Ploiești, urmare a aglomerației traficului rutier, în coloana unde se aflau autocarul și autoturismele personale ale suporterilor Poli Timișoara și Rapid București, a izbucnit un conflict spontan între un grup de suporteri rapidiști, susținători ai echipei oaspete și suporteri ai echipei Petrolul. Conflictul a fost aplanat imediat, de patru echipaje de jandarmi și două echipaje de poliție aflate în zonă fără a se înregistra victime și distrugeri de bunuri.

Măsuri luate:

-62 de suporteri ai echipei Poli Timișoara au fost conduși la sediul I.J.J Prahova pentru stabilirea identității

-22 suporteri ai echipei Petrolul Ploiești au fost conduși la Secția 4 de Poliție Ploiești

-7 suporteri ai echipei Rapid au fost conduși la Secția 1 de Poliție Ploiești.

După stabilirea participației suporterilor la acest conflict spontan, organele de poliție și jandarmerie au aplicat următoarele sancțiuni:

-9 sancțiuni contravenționale la Lg 61/1991 republicată, în valoare de 1800 de lei și 1 avertisment scris la Lg 61/1991 republicat”, a anunţat Jandarmeria Prahova într-un comunicat de presă.