Bătaie între suporterii U Cluj şi CFR VIDEO

Scandal la Cluj-Napoca, între suporterii CFR şi rivalii de la U. Fanii s-au luat la bătaie duminică seara şi au aruncat cu pietre şi fumigene unii în alţii. Poliţia a intervenit în forţă ca să-i despartă.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 05:27
Bătaie între suporterii U Cluj şi CFR VIDEO

UPDATE Şase suporteri ai echipei U Cluj care au atacat suporteri ai CFR Cluj au fost amendaţi de jandarmi. Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de Gruparea Mobilă de Jandarmi din Cluj-Napoca, au fost aplicate cinci sancţiuni pentru provocare şi participare la scandal şi o sancţiune pentru adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare forţelor de ordine. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 1.200 de lei.

Mai mulţi suporteri ai U Cluj au fost reţinuţi în zona centrală a oraşului, după miezul nopţii, pentru că au încercat să provoace altercaţii cu cei ai CFR Cluj, scrie stiridecluj.ro.

Suporterii U Cluj au aruncat cu petarde şi fumigene spre fanii CFR, care coborau de la stadionul din Gruia. Iritaţi, suporterii CFR Cluj au luat pietre din şantierul de la linia de tramvai şi le-au aruncat spre suporterii din parc.

Jandarmii şi poliţiştii au încercat să îi reţină pe suporterii de la U Cluj, dar aceştia au fugit, numai unul fiind reţinut. „Am venit să felicităm campioana!”, a spus acesta în timp ce era dus spre dubă.

Alţi doi suporteri ai „şepcilor roşii” au fost reţinuţi în Piaţa Unirii, locul unde s-au adunat fanii CFR, pentru a sărbători câştigarea titlului alături de jucători.

Un alt incident a avut loc în trafic, pe Bulevardul Eroilor. „O maşină în care erau mai multi fani ai echipei U au ocolit de mai multe ori piaţa cu geamurile coborâte şi muzica dată la maxim, cu ceva imn al echipei. Când am vrut să îi oprim, au refuzat sa facă acest lucru. Un poliţist a fost nevoit să sară din faţa maşinii pentru a nu fi lovit. Poliţia a urmărit maşina”, a spus unul dintre politişti.

CFR Cluj a câştigat titlul de campioană a României, în urma victoriei de vineri, scor 3-2, obţinută în deplasare, cu Universitatea Cluj, într-un meci rejucat din etapa a XXXI-a a Ligii I. Duminică, pe teren propriu, campioana a remizat cu Steaua, scor 1-1, în ultima etapă a Ligii I.