Bătaie pe mâncare în Insula Kos. Situaţia e alarmantă, imigranţii s-au încăierat între ei VIDEO

Situaţia devine tot mai tensionată pe insula elenă Kos, acolo unde autorităţile nu pot face faţă numărului impresionant de imigranţi. Refugiaţii s-au încăierat pe proviziile donate de puşcaşii marini americani, dar şi pentru că li se pare că autorităţile greceşti îi favorizează pe unii dintre ei.

16 aug. 2015, 16:19
Bătaie pe mâncare în Insula Kos. Situaţia e alarmantă, imigranţii s-au încăierat între ei VIDEO

Ciocniri violente au izbucnit în apropierea unei secţii de poliţie de pe insula Kos. Zeci de imigranţi veniţi din Iran, Pakistan şi Afganistan s-au luat la trântă cu refugiaţii sirieni, pe motiv că autorităţile elene îi ajută să obţină mai uşor actele de reşedinţă.

Citeşte şi O nouă dramă pe Marea Mediterană. Cel puţin 40 de imigranţi au murit sufocaţi în cala unei nave

De ce ne ignoră? Nu suntem şi noi oameni? Ne trimit înapoi în tabară, dar acolo nu avem nici apă, nici curent şi nici mâncare„, spune un imigrant pakistanez. Într-adevăr, sirienii au prioritate în faţa altor refugiaţi fiindcă provin dintr-o ţară devastată de război. Ritmul lent al operaţiunilor de înregistrare îi exasperează însă pe refugiaţi. Oamenii, între care familii întregi cu copii, aşteaptă de zile sau chiar săptămâni întregi, în condiţii mizere, să primească actele.

Citeşte şi Situaţie alarmantă pe Insula Kos. Turiştii fug din calea imigranţilor VIDEO

Insula Kos este situată foarte aproape de Turcia şi din acest motiv este luată cu asalt de imigranţii ilegali. Autorităţile spun că e imposibil de precizat numărul refugiaţilor aflaţi încă pe Kos. Guvernul a trimis în Kos un feribot pentru înregistrarea imigranţilor şi transportul lor pe continent.