Situaţie alarmantă pe Insula Kos. Turiştii fug din calea imigranţilor VIDEO

Situaţia continuă să fie disperată pe insula elenă Kos, unde zilnic ajung sute de noi imigranţi fugiţi din calea războaielor. Hotelierii se tem că asaltul imigranţilor le va aduce falimentul, deja mai mulţi turişti şi-au anulat vacanţele.

14 aug. 2015, 07:52
Situaţie alarmantă pe Insula Kos. Turiştii fug din calea imigranţilor VIDEO

Peisajul idilic din Kos este de domeniul trecutului. Acum, în apropierea plajelor şi hotelurilor sunt ridicate corturi, în care se îngrămădesc imigranţii sosiţi pe insulă din Turcia. Speriaţi, mulţi turişti au renunţat la pachetele de vacanţă cumpărate, spre disperarea hotelierilor.

Autorităţile elene fac tot ce le stă în putere ca să fluidizeze procesul de înregistrare a imigranţilor. Aproximativ 5.000 de persoane încă stau la rând. Ei aşteaptă de câteva zile să obţină actul care le permite să ajungă în Grecia continentală, de unde apoi pornesc spre alte ţări europene.

Citeşte şi Grecia e disperată. Autorităţile elene nu mai fac faţă afluxului de imigranţi veniţi pe mare VIDEO

Situaţia alarmantă din Kos a ajuns în atenţia presei internaţionale, după scenele dramatice înregistrate marţi, în apropierea unui stadion de pe insulă, unde erau înregistraţi imigranţii, majoritatea veniţi din Siria şi Afganistan.

Potrivit The Guardian, cei peste 2.500 de imigranţi au fost închişi 24 de ore pe stadion de autorităţile elene după ce au protestat violent. Publicaţia britanică scrie că refugiaţii au trăit clipe de groază, în cele 24 de ore neavând acces la alimente, apă sau toalete. Potrivit autorităţilor greceşti, peste 7.000 de imigranţi au sosit pe insula Kos doar luna trecută.