Bătaie şi înjurături într-un liceu din Vaslui. Două eleve au ajuns la Poliţie

Două eleve de la un liceu din municipiul Vaslui au fost amendate de poliţişti pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce adolescentele s-au înjurat şi s-au bătut pe holul unităţii de învăţământ.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 17:39
Bătaie şi înjurături într-un liceu din Vaslui. Două eleve au ajuns la Poliţie

Poliţiştii au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit în Grupul Şcolar „Ion Mincu” din Vaslui între două eleve de clasa a X-a şi a XII-a care s-au înjurat şi s-au lovit.

Ulterior, elevele au fost duse la sediul Poliţiei Municipale Vaslui, unde au fost amendate cu câte 100 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Decizia de a fi conduse la sediul Poliţiei a fost luată pentru a nu perturba orele de curs. Din ancheta desfăşurată, se pare că, iniţial, cele două eleve şi-au adresat cuvinte jignitoare, după care s-au îmbrâncit. Ulterior, adolescenta de clasa a X-a i-a dat o palmă elevei de clasa a XII-a, fără ca acest conflict să ia amploare„, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub citat de Mediafax.

Poliţiştii vasluieni au comunicat conducerii şcolii să ia măsurile necesare în acest caz pentru a preveni astfel de incidente în unitatea de învăţământ.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui nu ştia nimic despre acest incident.

Mie, personal, nu mi-a comunicat nimeni de acest incident. La solicitarea dumneavoastră, m-a informat şi am aflat că nu a fost un conflict care să necesite o aşa mare importanţă. Din ce mi-a spus directorul şcolii, cele două eleve doar au avut un schimb reciproc de cuvinte jignitoare, uşor spre vulgaritate. Nu a fost niciun fel de agresiune fizică. Poliţia a intervenit doar în scop educativ, la sesizarea directorului şcolii„, a precizat inspectorul general al ISJ Vaslui, Mihaela Cososchi.

În urma incidentului, comportamentul celor două eleve va fi analizat şi în cadrul Consiliului de Administraţie al şcolii, care va stabili şi eventualele sancţiuni pe linie şcolară.


loading...