Bătălia de la Azovstal s-a încheiat. Primele imagini cu luptătorii Azov, care s-au predat ruşilor şi au fost făcuţi prizonieri VIDEO

Cei aproximativ 265 de combatanţi ucraineni care s-au baricadat în oţelăria Azovstal, ultimul bastion al rezistenţei ucrainene la Mariupol, s-au predat forţelor ruse şi s-au declarat prizonieri începând de luni, anunţă marţi Ministerul rus al Apărării, care marţi a dat publicităţii un filmuleţ cu aceştia.

17 mai 2022, 14:06
Bătălia de la Azovstal s-a încheiat. Primele imagini cu luptătorii Azov, care s-au predat ruşilor şi au fost făcuţi prizonieri VIDEO

”În ultimele 24 de ore, 265 de combatanţi de la Azovstal au depus armele şi s-au declarat prizonieri, inclusiv 51 grav răniţi”, anunţă într-un comunicat privind situaţia ofensivei ruse în Ucraina ministerul rus al Apărării. ”Toţi cei care au nevoie de asistenţă medicală sunt trimişi la un spital în Novoazovsk”, în teritoriul separatist prorus, precizează ministerul.

Adjunctul ministrului ucranean al Apărării Ganna Malyar anunţa luni evacuarea acestor combatanţi. Ei urmează să fie repatriaţi în teritoriul aflat sub controlul Ucrainei ”în cadrul unei proceduri de schimb” de prizonieri, preciza Ganna Malya.

Citeşte şi Războiul din Ucraina, ziua 83. Cel puţin 10 morţi la Severodoneţk, după bombardamentele ruşilor, bătălia de la Azovstal s-a încheiat, sute de luptători au fost evacuaţi

În schimb, Duma de Stat, Camera inferioară a Parlaentului rus, intenţionează să interzică un schimb de prizonieri ruşi cu combatanţi din cadrul Regimentului ucrainean Azov, potrivit Telegram, care difuzează dezbateri parlamentare ruse. Potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, a subliniat că ”criminalii nazişti” nu trebuie să fie eliberaţi în schmburi de prizonieri.

Primele imagini cu luptătorii Azov de la uzina Azovstal, care s-au predat ruşilor, publicate de Ministerul rus al Apărării, pe Telegram:

Citeşte şi Serghei Lavrov toarnă gaz pe foc: „Ucraina nu este de folos nimănui. E doar un consumabil într-un război hibrid împotriva Rusiei”