Serghei Lavrov toarnă gaz pe foc: „Ucraina nu este de folos nimănui. E doar un consumabil într-un război hibrid împotriva Rusiei”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că Occidentul folosește Ucraina într-un război hibrid împotriva Rusiei. Țara în sine „nu foloseşte nimănui”. Șeful diplomaţiei ruse a spus acest lucru marţi, în cadrul maratonului „Noi Orizonturi”.

17 mai 2022, 13:00
Serghei Lavrov toarnă gaz pe foc: „Ucraina nu este de folos nimănui. E doar un consumabil într-un război hibrid împotriva Rusiei”

„Ucraina nu este de folos nimănui. Acestă ţară este un consumabil într-un război hibrid împotriva Federației Ruse. Acest lucru nu mai este pus la îndoială. A fost anunțat public. (Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate Josep) Borrell spune că victoria trebuie obținută pe câmpul de luptă. Britanicii, americanii, președinții, prim-miniștrii spun: „Nu avem dreptul să lăsăm Rusia să câștige. Ea trebuie învinsă”, a declarat Serghei Lavrov.

Ministrul de externe al Rusiei declarase anterior că ţările occidentale au declarat Rusiei un război hibrid total. Occidentul ”ne-a declarat un război hibrid total şi este greu de prezis cât va dura totul”, a afirmat el, avertizând că, fără excepţie, ”consecinţele vor fi resimţite de toată lumea”. Rusia a făcut tot ce a putut pentru a evita o confruntare directă cu Occidentul, a afirmat Lavrov, adăugând că Moscova a acceptat acum provocarea, pentru că s-a obişnuit de mult timp cu sancţiunile.

Citeşte şi Războiul din Ucraina, ziua 83. Cel puţin 10 morţi la Severodoneţk, după bombardamentele ruşilor, răniţii de la Azovstal au fost evacuaţi

UE s-a transformat dintr-o platformă economică constructivă, aşa cum a fost creată, într-un actor agresiv şi belicos care-şi afişezză deja ambiţiile dincolo de continenul european”, a mai acuzat şeful diplomaţiei ruse şi luni, într-un discurs foarte agresiv. Serghei Lavrov consideră că ”dorinţa Kievului de a deveni membru al Uniunii Europene nu este nevinovată”.

În plus, el îi acuză pe europeni de faptul că se precipită ”exact pe calea pe care NATO a trasat-o deja, confirmând astfel tendinţa unei fuziuni cu Alianţa Nord-Atlantică, şi vor servi, în fapt, ca un apendice” al NATO.

Citeşte şi Inflația face ravagii în Europa. O treime dintre britanici sar peste mese, din cauză că nu le ajung banii de mâncare