Bătălie acerbă pentru PUZ-ul Sectorului 1. Nicuşor Dan şi Clotilde Armand, temători că documentaţia ar putea fi aprobată?

În pre-campanie electorală, scandalul PUZ-ului Sectorului 1 ia amploare şi pare a fi batalia decisiva pentru cei care apară interesele partidului vs "concurenti". Din nefericire, batalia se poarta pe mai multe planuri, nu numai electoral, ci si in instanta, iar cei care pierd sunt cetatenii.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 11:12
Bătălie acerbă pentru PUZ-ul Sectorului 1. Nicuşor Dan şi Clotilde Armand, temători că documentaţia ar putea fi aprobată?

Exista in spatiul public si mai cu seamă în mediul online un set de acțiuni concertate de simpatizanți ai lui Dan Nicușor si ai Clotidei Armand – de pe frontul USR – in legatura cu riscul ca documentatia PUZ sector 1 sa se aprobe. Acest lucru nu ar fi altceva decât o victorie a contracandidatului Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei. Suplimentar, ar fi întărită și poziția Gabrielei Firea, primarul general Bucureștiului, informează ziuanews.ro, citat de gandul.ro.

Reprezentanții USR-PNL – este posibil că nu numai Nicușor Dan, ci și Clotilde Armand să fie susținută la rândul ei de liberali – declară că Planul Urbanistic Zonal promovat de actuala administrație nu va face altceva decât să schimbe ”în sens negativ” spațiul întregului sector.

Un scurt exercițiu de logică ne arată că tot acest scenariu conturat de Nicușor Dan, Clotilde Armand și susținătorii lor se prezintă dintr-o cu totul altă perspectivă. În foarte scurt timp vor avea loc alegerile locale. Cei doi vor candida la poziții înalte în administrația locală și spun deja că vor câștiga cu brio alegerile. Dar, presupunând că PUZ-ul de sector creează reglementări incorecte, Nicușor Dan și Clotilde Armand vor avea un lucru foarte simplu de făcut: să nu promoveze acele investiții care, conform temerilor și convingerilor lor, ar fi negative pentru București.

Din aceste lucruri am putea trage concluzia că le este teamă că nu vor câștiga alegerile, așa cum se laudă. Este dovada logică a faptului că locuitorii din sector sunt manipulați prin prisma intereselor electorale. Nicusor Dan și Clotilde Armand au susținut, în nenumărate rânduri, că se va tăia pădurea Băneasa și că în parcul Herăstrău se vor construi mall-uri sau locuințe.

Afirmații false și în contradicție cu documentația aflată în curs de avizare

Pentru oricine studiază PUZ-ul și nu se lasă manipulat de fake-news – căutând latura obiectivă a chestiunii în cauză – ambele afirmații sunt nu doar false, dar în contradicție totală cu documentația respectivă aflată în curs de avizare.

Prin acest PUZ se încearcă trecerea în extravilan a tuturor suprafețelor de pădure, astfel încât să fie IMPOSIBILĂ obținerea vreunei autorizații de construire. Trecerea în extravilan se va opera deodată cu aprobarea PUZ-ului de sector. Până atunci, însă, câteva zeci de hectare de pădure sunt reglementate de actualul PUG în vigoare ca fiind ”construibile”. Ne putem pune și întrebarea dacă nu cumva reprezentanții Uniunii Salvați Romania – pe care o parte din internauți o califica drept Uniunea Sabotați România, mai degrabă, având în vedere acțiunile întreprinse de liderii formațiunii – urmăresc chiar mai mult decât sabotarea, având chiar intenții demne de anumite porecle vehiculate în spațiul public, de genul ”Dăm Plicușor”, adresată candidatului la Primăria Capitalei.

Porecla este bazată pe acuzații care au venit din presă, acuzații referitoare la evenimente din trecutul lui Dan Nicușor – acestea se pot găsi, cu ușurință, printr-un simplu search pe Google și în ziarele de investigații. Nu trebuie uitat, de asemenea, că parcul Herăstrău este VERDE, și că el aparține, în continuare, bucureștenilor. Asta se observă cu ochiul liber, dacă scoți capul din Facebook – acolo unde bombardează cu fake-news cei doi ”războinici” – și te deplasezi până în parc.

Teama că nu vor mai putea da vina pe alții pentru viitoarele nereușite

La fel și Pădurea Băneasa. Prin PUZ sunt propuse spre viabilizare toate străzile și sunt propuse trasee de biciclete de peste 110 km. Tot prin PUZ sunt propuse spre trecerea în domeniul public a peste 50 ha în vederea realizării de spatii verzi, square-uri și parcuri. La fel, sunt propuse grădinițe, școli, parcări, trasee noi de tramvai, modernizarea infrastructurii rutiere pe toată suprafața sectorului, modernizări de rețele de apă și canalizare. Acestea se vor face doar după aprobarea PUZ-ului. Așa este legislația.

Pentru investiții este nevoie de un plan urbanistic zonal. Și atunci, ne întrebam, starea de agitație prin care trec Nicușor Dan și Clotilde Armand ce origini are? Nu cumva este vorba despre teama că vor găși un Plan Urbanistic Zonal perfectibil, dar cu proiecte propuse, proiecte care seamănă tocmai cu proiectele cu care ei se laudă? Nu cumva le este teamă că nu vor putea să se scuze pentru viitoarele nereușite și nu vor mai avea pe cine să dea vina și să spună ”cei pe care i-am înlocuit nu au făcut nimic”? Vor fi nevoiți să muncească, să organizeze.

Sau, în ultimă instanță, le este teamă că nu vor câștiga și că alții vor face și vor avea realizări, așa cum trebuie să se petreacă în normalitatea din care cetățenii au de câștigat. Iar Nicușor Dan și Clotilde Armand nu vor mai putea activa sub egida „Uniunii Sabotați România”.