Bătălie pe piaţa internetului de mare viteză. Amazon anunţă lansarea a peste 3.000 de sateliţi

Amazon.com a confirmat joi un plan de a construi o reţea de 3.236 de sateliţi prin intermediul ”Proiectului Kuiper”, pentru a oferi servicii de internet de mare viteză.

RomaniaTV.net
05 apr. 2019, 06:56
Bătălie pe piaţa internetului de mare viteză. Amazon anunţă lansarea a peste 3.000 de sateliţi

Proiectul va lansa o contelaţie de sateliţi pe orbita joasă a Pământului, care va oferi o conectivitate la internet de mare viteză şi cu latenţă scăzută pentru oameni din întreaga lume care nu au acces la internet broadband, a anunţat compania.

Detaliile proiectului au fost depuse luna trecută la Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor a Naţiunilor Unite.

Proiectul de sateliţi al Amazon este concurat puternic de proiecte similare ale unor companii precum SpaceX, a miliardarului Elon Musk, şi OneWeb, susţinută de Airbus. În februarie, OneWeb a lansat primii săi şase sateliţi de acest tip.

Companii ca SpaceX, LeoSat Enterprises şi Telesat, din Canada, lucrează la instalarea unor reţele de date cu sute sau chiar mii de sateliţi mici, care orbitează Pământul la o înălţime mult mai mică decât sateliţii tradiţionali de telecomunicaţii, o schimbare radicală posibilă datorită progreselor înregistrate în domeniul tehnologiei laser şi a cipurilor de computere.

La începtul acestui an, compania de rachete a lui Jeff Bezos, Blue Origin, a semnat un acord cu Telesat pentru lansarea unei părţi din constelaţia sa de sateliţi.