Batoane Bounty de casă. Desertul fabulos pe care iubitorii de cocos îl vor adora

Cu siguranţă nu există iubitor de cocos care să nu adore batoanele Bounty. Cu un gust deosebit şi o textură fină, batoanele Bounty sunt desertul ideal, putând fi consumate şi pe post de gustare rapidă atunci când nu ai timp să iei masa.

27 feb. 2022, 10:00
Batoane Bounty de casă. Desertul fabulos pe care iubitorii de cocos îl vor adora

Batoane Bounty de casă. Mai mult ca sigur batoanele Bounty din comerţ îţi sunt cunoscute, dar ele pot fi preparate şi în casă. Te provocăm, aşadar, să încerci reţeta următoare. Sunt uşor de preparat şi nu necesită multe ingrediente şi nici mult timp petrecut în bucătărie.

Ingrediente necesare pentru delicioasele batoane Bounty de casă

  • 200 gr de fulgi de cocos
  • 300 gr ciocolată cu lapte
  • 50 gr unt
  • 85 gr zahăr
  • 200 ml de frișcă

Citeşte şi Rețetă simplă de tort cu cocos și nucă. Cum să prepari în câți va pași un desert delicios

Cum prepari batoanele cu cocos

Într-o cratiţă pune la fiert, la foc mic, untul, frișca lichidă și zahărul. Amestecă continuu, până când se topeşte zahărul. Când zahărul e complet topit, ia cratiţa de pe foc şi adaugă fulgii de cocos, amestecând bine ca să se încorporeze. Cu ajutorul unei spatule, întinde compoziția într-o tavă, astfel încât stratul să aibă aproximativ 2 cm grosime.

Dă tavă la rece timp de o oră, apoi taie batoanele, rotunjindu-le puțin la colțuri. Batoanele trebuie să stea la rece peste noapte sau 2-3 ore la congelator.

Topeşte ciocolată în bain-marie şi trece batoanele scoase de la rece prin ciocolata topită și răcită la temperatura camerei.

Aşază batoanele pe hârtie de copt și lasă ciocolata să se întărească.

Citeste si Rețetă delicioasă de gogoși cu banane. Se prepară cât ai clipi și nu are pic de zahăr! Iată ingredientul secret

Beneficiile consumului de fulgi de cocos

Fulgii de cocos conţin vitamine și minerale esențiale pentru organism.

O ceașcă de fulgi de cocoș conține 2,7 grame de proteine, esenţiale pentru regenerarea celulelor și sănătatea mușchilor și a țesuturilor. Aceeași cantitate de fulgi de cocoș conține și 4 grame de fibre, care reduc riscul constipației și al hemoroizilor, faclitând digestia. De asemenea, fibrele reduc riscul bolilor de inimă, diabet și al unor tipuri de cancer.

Nuca de cocoș este o sursă foarte bună de fier, esenţial în formarea hemoglobinei, proteină din celulele roșii, responsabilă pentru transportul oxigenului în corp. Carenţa de fier duce la stări de oboseală şi de slăbiciune fizică.

O ceașcă de fulgi de cocoș conține 1,7 mg de zinc, esențial pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. De asemenea, el are un rol foarte important în vindecarea rănilor, dar şi în diviziunea celulară.